Στάβλοι της Εριέτας Ζαϊμη: Άγγελος Παπαδημητρίου, Βίκυ Πρωτογεράκη και Μαρία Κανελλοπούλου αποκαλύπτουν παρασκήνια της σειράς

Στάβλοι της Εριέτας Ζαϊμη

Μια… ιστορική επανένωση έγινε μπροστά στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη».

Τι γίνεται όταν ο «Ντίμης Τσιμισκής – Χόφμαν», η «Πηγή Μπακόλα» και η «Ρούλα» συναντιούνται 22 χρόνια μετά τα γυρίσματα της αγαπημένης σειράς «Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη»;

«Είπα βλακωδώς ναι αλλά…» «Όταν ο Ρήγας μού πρότεινε τον ρόλο, είπα βλακωδώς ‘ναι’ και μετά ήθελα να πω ότι έσπασα ότι το πόδι μου. Ζήτησα μία τεράστια αμοιβή ώστε να μη μου τη δώσουν και τελικά μου είπε ο Ρήγας ‘σας τη δίνω’. Τα κοστούμια που άλλαξε ο ‘Ντίμης Τσιμισκής – Χόφμαν’ κόστιζαν 1.500.000. Είχα απέναντί μου τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου, όλες οι ηθοποιοί ήταν η μία καλύτερη από την άλλη», λέει ο Άγγελος Παπαδημητρίου για τον ρόλο του.

«Όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα, κοιτούσα τους τεχνικούς, έβλεπα ότι γελούσαν πολύ και είπα ‘εντάξει το πιάσαμε’. Θυμόμαστε τα άπλα και δε θυμόμαστε τα βάσανα, το κρύο που τραβήξανε τα κορίτσια».

Όπως λέει ο ίδιος: «Όταν μου είπε ο Ρήγας ότι στον ρόλο πρέπει να έχω έναν υπασπιστή, του είπα να πάρουμε τον Σπύρο (σ.σ. Τριανταφύλλου) που ήταν τεχνικός. Θυμάμαι ότι με τη Γεωργία Καλλέργη θα παντρευόμασταν στη σειρά γιατί μιλούσαμε και οι δύο γαλλικά».

Ο ίδιος περιγράφει πως: «Θυμάμαι στην σκηνή που με ξύριζαν και έλεγα τις ατάκες για τη μαμά του Χόφμαν και σταματούσε το γύρισμα από τα γέλια. Η σειρά είχε ατάκες, εξυπνάδα ταχύτητα. Έχω αποφασίσει ότι ποτέ δεν επαναλαμβάνεται η μαγεία».

«Κρατάω τις φίλιες που αναπτύχθηκαν» Από την πλευρά της, η Βίκυ Πρωτογεράκη, που ενσάρκωσε την «Πηγή Μπακόλα», αναφέρει:

«Είχαμε επιλέγει όλες από τον Αλέξανδρο Ρήγα, ήμασταν φίλες του. Από τους ‘Στάβλους’ κρατάω τις φίλιες που αναπτύχθηκαν και κράτησαν. Θυμάμαι ότι κλαίγαμε στην σκηνή που τραγουδήσαμε το ‘Αυτή η νύχτα μένει’ και κλαίγαμε όλοι όταν τελειώσαμε τα γυρίσματα».

Η ίδια σημειώνει πως: «Έχω μία περιέργεια για το πώς θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα μετά από τόσα χρόνια».

«Συζητήσαμε το reunion» Από την πλευρά της, η Μαρία Κανελλοπούλου, που έπαιζε τη Ρούλα τη μαγείρισσα, λέει:

«Στο τελευταίο γύρισμα στο πλοίο είπα ‘το κάνουμε άλλη μία φορά;’ και είπαν όλοι ‘όχι. Στην πρώτη προβολή δεν πήγε τόσο καλά γιατί ‘χτυπήθηκε’ πολύ και του άλλαξαν ώρα. Από τη δεύτερη προβολή και μετά η σειρά ‘έσκισε’. Με τον Αλέξανδρο Ρήγα είχα συνεργαστεί στο ‘Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή’ όπου έκανα μία σκύλα. Ο Ρήγας μου είπε ‘τώρα θα παίξεις μία καλή, η οποία όμως έχει μαχαιρώσει τον άντρα της’. Θυμάμαι αυτά τα νυχτερινά γυρίσματα με τις φωτιές».

Η αγαπημένη ηθοποιός σημειώνει: «Έκανα στη σειρά την σκηνή της Βουγιουκλάκη με το μπακάλικο. Μου άρεσε πολύ η σκηνή που είχαμε την πρώτη γνωριμία με τον πρόεδρο Τσιμισκή -Χόφμαν».

Όπως αποκαλύπτει: «Όταν συζητήσαμε για να κάνουμε το reunion σκεφτόμουν την τεράστια απουσία του Νίκου Σεργιανόπουλου, της Τζεσυς Παπουτσή και της Βέτας Μπετίνη».