Στάθης Παπούλιας: Η άγνωστη περιπέτεια της υγείας του

«Την γλίτωσα στο... τσακ».

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Espresso» παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας, ο οποίος μίλησε για το βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη πριν δύο χρόνια.

«Ήμουν στην παραλία με φίλους, με την παρέα μου και κάναμε διακοπές. Κάποια στιγμή τους λέω ότι θέλω να ξαπλώσω λίγο στην ξαπλώστρα, γιατί αισθάνομαι κουρασμένος. Δεν ένιωσα αδιαθεσία ή κάτι που να με κάνει να ανησυχήσω. Από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα. Το απόλυτο κενό. Η επόμενη μνήμη μου είναι από το δωμάτιο του νοσοκομείου, όταν άνοιξα ξανά τα μάτια μου. Οι γιατροί με ενημέρωσαν τότε ότι είχα υποστεί ένα βαρύτατο εγκεφαλικό επεισόδιο και ότι τη γλίτωσα στο… τσακ. Ευτυχώς που ήταν μαζί μου τότε οι φίλοι μου και φρόντισαν να μεταφερθώ αμέσως στο νοσοκομείο.

Στην αρχή δεν μπορούσα να κουνηθώ καθόλου. Ήμουν συνέχεια στο κρεβάτι. Μετά, σιγά σιγά, με τη βοήθεια των γιατρών και τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθώ, κατάφερα να σηκωθώ. Δυστυχώς, όπως βλέπετε, το δεξί μου χέρι δεν ανταποκρίνεται ιδιαίτερα, το ίδιο και το δεξί μου πόδι… Ακόμα και η ομιλία μου έχει επηρεαστεί. Μπορώ ωστόσο τώρα πια να στέκομαι όρθιος και να περπατάω, έστω και με δυσκολία».