Σταμάτης Μαλέλης για Λιάγκα – Σκορδά: «Καλά έκανε η Φαίη και έφυγε από τον ΑΝΤ1»

Σταμάτης Μαλέλης

«Άλλη εκπομπή ήθελε η Φαίη, άλλη ήθελε ο Γιώργος, καλύτερα που το χώρισαν, έχουν χωρίσει και γενικά», είπε ο Σταμάτης Μαλέλης. 

Στον καναπέ της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι!» κάθισε σήμερα ο Σταμάτης Μαλέλης. Ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης MEGΑ, λίγες μέρες πριν το τέλος του 2023, έκανε τον απολογισμό τη τηλεοπτικής χρονιάς. Ο Σταμάτης Μαλέλης απάντησε, μεταξύ άλλων, και για τους Γιώργο Λιάγκα και Φαίη Σκορδά.

«Ήταν πολύ σκληρός ο ανταγωνισμός μεταξύ των καναλιών. Κάποιοι ξεπέρασαν και το όριο. Το πιο δύσκολο θέμα και το μεγαλύτερο ήταν τα Τέμπη όπου το MEGA το διαχειρίστηκε εξαιρετικά. Δώσαμε μία μάχη τότε και νομίζω πως σε μία τέτοια τραγωδία το διαχειριστήκαμε εξαιρετικά. Ήταν ένα θέμα που πόνεσε την κοινωνία αλλά πόνεσε και την ίδια την κυβέρνηση, η οποία είχε κάνει πολλά λάθη στα Τέμπη και το MEGA τα ανέδειξε.

Δεχτήκαμε πολλές γκρίνιες και πιέσεις γι’ αυτό. Να θυμίσω πως το MEGA αποκάλυψε πως δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση. Μπήκε ο ρεπόρτερ στο γραφείο που έλεγαν πως ήταν η τηλεδιοίκηση και δεν υπήρχε τίποτα, βρήκε καλώδια. Και την ίδια μέρα έβγαιναν και έλεγαν πως λειτουργεί η τηλεδιοίκηση, χωρίς να υπάρχει καμία τηλεδιοίκηση. Προσπαθούσαμε να τους πούμε πως αυτό που λένε αυτοί τηλεδιοίκηση είναι το καντράν του σταθμάρχη.

Αλίμονο εάν δεν είχαν και αυτό. Αναγκάστηκαν μετά και το είπαν ‘’τοπική αυτοδιοίκηση’’. Τι πάει να πει αυτό; Αυτό ήταν νομίζω το μεγαλύτερο θέμα. Ήταν μία τραγωδία που έδειξε τις αμέλειες του κράτους. Και δεν έχει πληρώσει κανείς ακόμα γι’ αυτό. Εμείς (στο δελτίο) πρέπει να το παρακολουθούμε τι συμβαίνει», είπε αρχικά ο Σταμάτης Μαλέλης.

Ο Σταμάτης Μαλέλης παραδέχτηκε πως δεν μένει ψύχραιμος μπροστά σε τέτοια τραγικά γεγονότα αλλά αντιθέτως, όπως λέει, δακρύζει στο κοντρόλ: «Εγώ ταράζομαι. Είναι από τη φύση μου ευαίσθητο άνθρωπος. Μπορεί να είμαι το κοντρόλ και να δακρύζω. Ανεβάζω και σχόλιο πολλές φορές μετά».

Ο Σταμάτης Μαλέλης είπε για τη νέα γενιά των δημοσιογράφων: «Το αρνητικό είναι πως ανοίγονται πιο εύκολα κάποιοι δρόμοι. Τώρα είναι πολλά τα site και έξι κανάλια. Η δουλειά μας είναι σκληρή και πρέπει να έχεις πάθος και να δουλεύεις σκληρά. Δεν πρέπει να έχουν τη δόξα και τα φώτα στο μυαλό τους. Πρέπει να βγουν στον δρόμο, να γίνουν σωστοί ρεπόρτερ. Είναι μεγάλη εύκαιρα να μπουν οι νέοι στην δημογραφία. Να ξέρουν πως ο δημοσιογράφος δεν κάνει δημόσιες σχέσεις. Δημοσιογράφος είναι να είσαι απέναντι από την κυβέρνηση με οποιοδήποτε κόστος».

Για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Σταμάτης Μαλέλης είπε: «Εμφανίστηκε από το μηδέν. Δεν τον ήξερε κανείς μας. Εγώ τον γνώρισα το βράδυ των εκλογών. Δεν πήγαινε το μυαλό μου πως σε μικρό χρονικό διάστημα θα γινόταν πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ανάγκη του κόσμου που πίστευε στον ΣΥΡΙΖΑ να βρει ένα πρόσωπο που θα αντικαθιστούσε τον Τσίπρα. Εάν έκαναν σωστά ή λάθος θα το δείξει η ιστορία. Δείχνει την απόγνωση των ψηφοφόρων. Θέλω να τον δω ακόμη αλλά νομίζω πως έχει μία προσαρμοστικότητα αξιοθαύμαστη».

Ο Σταμάτης Μαλέλης είπε στη συνέχεια για τον Γιώργο Λιάγκα: «Είμαι υποκειμενικός γιατί ο Γιώργος είναι φίλος μου και τον αγαπάω. Τον βρήκα εγώ και τον έριξα στα βαθιά μέσα σε δύο μέρες. Θεωρώ πως είναι πολύ ικανός. Φυσικά και κάνει λάθη αλλά είναι ταλαντούχος. Όταν έκανε κεντρικό δελτίο ειδήσεων και είχε την πρόταση από το MEGA για το πρωινό, του έλεγα ‘’εσύ είσαι άνθρωπος της ενημέρωσης’’. Τα κατάφερε όμως. Νομίζω πως ο Γιώργος θα μπορούσε να ξαναγυρίσει στην ενημέρωση».

Για τη Φαίη Σκορδά, ο Σταμάτης Μαλέλης είπε: «Η Φαίη είναι αξιαγάπητη. Εμένα μου αρέσει. Καλά έκανε και έφυγε, ήθελε άλλη εκπομπή να κάνει, άλλη ήθελε ο Γιώργος, καλύτερα που το χώρισαν, έχουν χωρίσει και γενικά. Η Φαίη για μένα τα πάει αρκετά καλά. Είναι σε ένα κανάλι που δεν τα πήγαινε καλά στη ψυχαγωγία. Είναι πολύ δύσκολο αυτό που κάνει και αυτό που κάνει είναι μια χαρά».

Ποιο είναι το πρόσωπο όμως, που θα ήθελε ο ίδιος να βρίσκεται στο MEGA; «Ένα πρόσωπο που θα ήθελα εγώ είναι ο Κανάκης. Είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του δελτίου αυτή τη στιγμή. Εγώ τον πίστευα και τον ήθελα και γι’ αυτό τον είχα προτείνει τότε αλλά ήταν άλλες οι συνθήκες», είπε ο Σταμάτης Μαλέλης.

Για τον γάμο του και τη σύζυγό του, ο Σταμάτης Μαλέλης είπε: «Νομίζω πως βρήκα τη γυναίκα της ζωής μου. Είναι ένα εξαιρετικό πλάσμα. Είμαι πολύ τυχερός».