Σταμάτης Κραουνάκης: «Ποτέ δεν είπα τη φράση… οι Μακεδόνες είναι Βούλγαροι»!

«Έστρεψε η ΝΔ και όλα της τα τσιράκια τη Βόρεια Ελλάδα να θέλει να με σκοτώσει»!

«Μια κυβέρνηση που βριζόταν σαν τα χειρότερα σκυλιά πριν τέσσερα χρόνια και τακιμιάσανε εγκληματίες! Νομίζεις δεν είναι αυτός ο λόγος που έστρεψε η ΝΔ και όλα της τα τσιράκια τη Βόρεια Ελλάδα να θέλει να με σκοτώσει;», ξέσπασε ο Σταμάτης Κραουνάκης στην αρχή της συζήτησης με την Σοφία Τσίπα στην εκπομπή «Ο κόσμος ανάποδα». Ο καταξιωμένος δημιουργός βρέθηκε στο στόχαστρο σκληρής κριτικής και διαδικτυακών επιθέσεων μετά από δήλωσή του στην εκπομπή της Κατερίνας Καραβάτου για τη Μακεδονία και την ελληνική γλώσσα που παρερμηνεύθηκε.

«Στη ροή της κουβέντας είπα σε σχέση με τις μικρές μας ζωές τις ανθρώπινες, αν σκεφτούμε ότι τα χρόνια που ελευθερώθηκε αυτός ο άγιος τόπος, είναι πολύ λίγα», εξηγεί σήμερα ο Σταμάτης Κραουνάκης και συνεχίζει: «Ίσως ο τρόπος δεν ήταν διευκρινιστικός, ποτέ δεν είπα τη φράση «οι Μακεδόνες είναι Βούλγαροι». Αν μου πέρναγε από το μυαλό εκείνη τη στιγμή ότι θα πείραζε ανθρώπους δικούς μου, μπορεί και να μην το διατύπωνα». 

Για τη Νέα Δημοκρατία και την ανακοίνωση που έκανε μετά τις δηλώσεις του μουσικοσυνθέτη, λέει: «Δεν τους έχω αφήσει σε χλωρό κλαρί, θα μου έβρισκαν μια τρύπα να μου την πέσουν. Δεύτερον, ξέρουν την τεράστια αγάπη που μου έχει όλη η Βόρεια Ελλάδα. Το ότι αυτό το πράγμα διαχειρίστηκε από ένα κόμμα εξουσίας με αυτόν τον γελοίο κατά τη γνώμη μου τρόπο νομίζοντας ότι έτσι χτυπάει τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι το αντίπαλο δέος και μάλιστα κουνώντας το δάχτυλο να με μαζέψει ο ΣΥΡΙΖΑ…».

Για τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταμάτης Κραουνάκης διευκρινίζει: «Όταν είδα το όνομά μου στη λίστα φίλων ΣΥΡΙΖΑ έκανα ολόκληρη εκπομπή στο Κόκκινο που έσπασαν τα τηλέφωνα από τους Συριζαίους. Είπα δεν θα με βάζετε σε καμία λίστα εμένα! Τέλος»!

Ο μουσικός δημιουργός δεν άφησε έξω από την κριτική του και το ΠΑΣΟΚ. «Όποτε έβριζα το ΠΑΣΟΚ την άλλη μέρα ερχόταν η ΣΔΟΕ για έλεγχο! Στο τέλος με είχαν λυπηθεί και τα παιδιά. Όταν ήρθαν και είδαν ότι μένω σε 55 τετραγωνικά διαμέρισμα στην Καλλιθέα, προσφυγικό που το έχω φτιάξει, την τέταρτη φορά που τους έστειλαν μου το ξεράσανε», είπε.  

//www.youtube.com/embed/mLhZhuBsFro