Σταμάτης Κραουνάκης: «Οι πολιτικοί είναι προχειράτζες, δεν τους εκτιμώ»

Σταμάτης Κραουνάκης

Όσα είπε στην Φαίη Σκορδά.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης βρέθηκε στο Πρωινό και μίλησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για όλα στην Φαίη Σκορδά. Ο ίδιος εκφράζει αυτά που θέλει μέσα από την τέχνη του και είναι εναντίον των καλλιτεχνών που ακολουθούν τον δρόμο της πολιτικής.

«Οι πολιτικοί είναι προχειράτζες, δεν τους εκτιμώ. Είμαι εναντίον των καλλιτεχνών που πάνε στην πολιτική. Όταν ο καλλιτέχνης πάει στα γραφεία της πολιτικής χάνει την τέχνη του. Τέλος. Πες μου έναν που έφυγε από την τέχνη του και πήγε στην πολιτική και ξαναγύρισε στην τέχνη του και έχει την ίδια εκτίμηση από την κοινωνία. Ουδείς. Πιστεύω ότι ο καθένας είναι σε αυτό που έχει ταχθεί, δηλαδή ο καθένας να κάνει τη δουλειά του καλά. Και η τέχνη δίνει παρηγοριά στον κόσμο και χαρά και πολιτική σκέψη καμιά φορά.

Δεν θα μπορούσα να είμαι στο Υπουργείο Πολιτισμού. Δεν μπορώ αυτά τα τυπικά. Μπορώ να πω μια ιδέα, μπορώ να πω μια καλή σκέψη. Τη γνώμη μου τη λέω αρκετά συχνά εκεί που πρέπει και εκεί που μπορώ. Μη νομίζεις, δεν έχω και μεγάλες συμπάθειες. Εγώ με τις κυβερνήσεις δεν έχω και μεγάλες συμπάθειες. Φίλους πολιτικούς έχω, πολύ επιλεγμένοι. Εκεί μιλάμε κατ’ ιδίαν. Πέφτουν μπινελίκια άπειρα. Όταν κάποιος είναι δημόσιο πρόσωπο δεν μπορείς να λες τι είναι αυτό που κατ’ ιδίαν συζητάς», αναφέρει μεταξύ άλλων στη συνέντευξη του ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για την τηλεόραση και τη showbiz!