Σταμάτης Κραουνάκης: Η συγκινητική ιστορία με τον Στέλιο Καζαντζίδη

Σταμάτης Κραουνάκης

"Είναι παράσημο να με φωνάζουν στον δρόμο με το μικρό μου όνομα" παραδέχεται ο Σταμάτης Κραουνάκης

Στην εκπομπή «Καλύτερα Δεν Γίνεται» και τη Ναταλία Γερμανού μίλησε ο Σταμάτης Κραουνάκης. Ο επιτυχημένος δημιουργός, με αφορμή τις παραστάσεις του στο Άλσος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και σε μία ιδιαίτερη ιστορία πίσω από το τραγούδι «Αυτή η Νύχτα Μένει», που ακούμε φέτος ως soundtrack στην επιτυχημένη ομώνυμη σειρά του Alpha.

«Έχω χαρεί που έχει ζωή αυτό το τραγούδι που σημάδεψε τη ζωή μας. Το χρωστάω τον Νίκο Παναγιωτόπουλο αναμφισβήτητα. Αν δεν ήταν η ταινία του Νίκου, δεν θα ‘ταν το τραγούδι. Αν δεν ήταν ο Καζαντζίδης, δεν θα ‘ταν το τραγούδι, γιατί υπάρχει το πρώτο τραγούδι του Καζαντζίδη» ανέφερε ο Σταμάτης Κραουνάκης και στη συνέχεια αφηγήθηκε τη σχετική, άγνωστη ιστορία με τον κορυφαίο λαϊκό ερμηνευτή.

«Όταν γυρίζαμε την ταινία με τον Παναγιωτόπουλο, είπα: «Καλά, δεν θα πάρει κανένας άδεια από τον Καζαντζίδη;». Ζούσε ακόμα. Τον πετύχαμε λίγο πριν μπει στο νοσοκομείο για τον τελευταίο αποχαιρετισμό αυτός ο τεράστιος Έλληνας τραγουδιστής. Μίλησα με τη γυναίκα του, τη Βάσω, και τότε πήρε μια υπογραφή ότι μου δίνει την άδεια. Είχαμε δώσει μια υπόσχεση ότι θα το τραγουδήσει, αν βγει από το νοσοκομείο. Δε βγήκε. Το τραγούδι έκανε την καριέρα με την ταινία και τη φωνή της Παπίου».

Κλείνοντας τη συζήτηση και σε σχετική ερώτηση της Ναταλίας Γερμανού, ο Σταμάτης Κραουνάκης παραδέχθηκε πως απ’ όλα τα τραγούδια που έχει γράψει ξεχωρίζει το «Ανθρώπων Έργα», σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.