Σταμάτης Κραουνάκης: «Είχα πάρει την απόφαση ότι είμαι στη φυλακή, ότι πρέπει να επιβιώσω»

Σταμάτης Κραουνάκης

"Αυτή είναι η μικρή μου περιουσία: ένα αυτοκίνητο και ένα κοινό κτήμα. Δεν κυνήγησα τα λεφτά" παραδέχεται ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης παραχώρησε μία εκ βαθέων συνέντευξη στην κάμερα του Happy Day. Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης μίλησε στη Σταματίνα Τσιμτσιλή και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην περίοδο της καραντίνας, την πολιτική και τις σπουδαίες συνεργασίες της ζωής του.

«Η καραντίνα μας διέλυσα τα ωράρια. Δεν με ζόρισε όμως κάτι. Είχα πάρει την απόφαση ότι είμαι φυλακή, τέλος. Και ότι έπρεπε να επιβιώσω μέσα σε αυτή τη φυλακή με κάθε τρόπο» δηλώνει ο Σταμάτης Κραουνάκης για την περίοδο του lockdown.

Έχει βγάλει χρήματα από τη δουλειά του;

«Αυτή είναι η μικρή μου περιουσία. Ένα αυτοκίνητο και ένα κοινό κτήμα που έχουμε με την οικογένεια στο Κορωπί. Δεν κυνήγησα τα λεφτά, ήθελα να πέφτουν στη δουλειά. Λίγα περισσεύουν κάθε φορά που θα κάνω μία καινούργια δουλειά» απαντά ο τραγουδοποιός και προσθέτει: «Δεν μου ‘χει λείψει η πολυτέλεια αλλά δεν έφτασα ποτέ να φρικάρω, επειδή δεν είχα να πληρώσω τους λογαριασμούς».

«Δεν έχω κάνει ποτέ ψυχανάλυση, ούτε έχω διαβάσει βιβλία αυτοβελτίωσης. Είχα όμως πάντα ανθρώπους δίπλα μου, που όταν ξέφευγα μου χτύπαγαν το κουδούνι. Αυτό ίσως ήταν μία προστασία» παραδέχεται ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο μουσικοσυνθέτης εξομολογείται το τεράστιο άγχος που ένιωσε όταν βρέθηκε στην κατάμεστη Επίδαυρο με την παράσταση «Αχαρνείς», αλλά και το τρικ που σκαρφίστηκε για να ελέγξει το τεράστιο τρακ του.

«Έβαλα το ομπρελάκι στην Επίδαυρο και ρύθμισα εγώ πότε θα σηκώσω το κεφάλι μου για να κοιτάξω τους θεατές. 10.000 θεατές και τότε είχαν έρθει για να με… ότι τι δουλειά έχει αυτός να γίνει πρωταγωνιστής; Ένας είναι ο τρόπος: δουλειά» σημειώνει ο Σταμάτης Κραουνάκης.