Σταμάτης Κόκοτας: Οι μύθοι για τις φαβορίτες και οι διάσημες «επιτυχίες» του

«Άγνωστος εδώ, φτασμένος εκεί. Είχα όμως την τύχη να με ακούσει ο...»

 Ο τραγουδιστής Σταμάτης Κόκοτας σε συνέντευξή του στον Μάνο Τσιλιμίδη και τη Reallife απο καλύπτει τα πρόσωπα που γνώρισε όταν για 8 χρόνια ζούσε και τραγουδούσε στο Παρίσι και και μιλά για τις φήμες για τις φαβορίτες του…

«Έλεγα όλων των ειδών τα τραγούδια: γαλλικα, ισπανικά, ελληνικά… Άγνωστος εδώ, φτασμένος εκεί. Είχα όμως την τύχη να με ακούσει ο μεγάλος λάτρης της λαϊκής μουσικής – ο Σταύρος Ξαρχάκος . Σ' ένα ταξίδι του ήρθε και στην παριζιάνικη μπουάτ όπου τραγουδούσα.

Μπουάτ όπως αυτές όπου εμφανιζόταν η Εντίθ Πιαφ;

Ακριβώς… Έχω τραγουδήσει με την ΠΙάφ, τη βελούδινη φωνή, τη μεγάλη τραγουδίστρια. Την είχαν καλέσει να εμφανιστεί σε ένα γκαλά και με πήρε μαζί της…

Ποια άλλα διάσημα πρόσωπα γνωρίσατε σε εκείνη τη φάση;

Την Μπριζίτ Μπαρντό, τη Ρόμι Σνάιντερ… Όλοι οι άντρες στη ζωή τους έχουμε ορισμένες κατακτήσεις. Ε, είχα κι εγώ, όπως όλα τα παιδιά, τις γνωριμίες και τις επιτυχίες μου με πολύ μεγάλα ονοματα του καλλιτεχνικού στερεώματος.

Υπονοείτε δηλαδή, ότι η Μπαρντό δεν΄ήταν μια απλή φίλη σας αλλά κάνει περισσότερο;

Ας τα παραγράψουμε αυτά. Οι άντρες δεν λένε ποτέ τι κάνανε.

Τις φαβορίτες τις είχατε και στην εποχή του Παρισιού;

Ναι αλλά όχι τόσο μεγάλες όσο τις άφησα όταν γύρισα εδώ. Τα παιδιάκια στα σχολεία λέγανε: «Ο Κόκοτας δεν έχει αφτιά γι'αυτό άφησε τόσο μεγάλες φαβορίτες!»

Ο… μύθος λέει ότι μια εταιρεία που έφτιαχνε ξυραφάκια σας πρόσφερε κάποια στιγμή ένα ιλιγγιώδες ποσό εάν ξυριζόσασταν με τη λεπίδα της μπροστά στην κάμερα για τις ανάγκες ενός διαφημιστικού σποτ.

Αλήθεια είναι. 50 εκατομμύρια δραχμές ήταν πολλά λεφτά τότε. Είπα: «Σας ευχαριστώ πολύ, αλλά χτυπήσατε λάθος πόρτα».

Διαβάστε ακόμα:

YFSF: Τι είπε ο Κόκοτας όταν είδε τον Σαββιδάκη να τον μιμείται;