Σταμάτης Φασουλής: «Υπάρχουν 10 πρόσωπα στη ζωή μου που χωρίς αυτά είμαι μισός»

Σταμάτης Φασουλής

"Τη βλέπω σχεδόν κάθε μέρα στον ύπνο μου, σαν να συνεχίζεται μια ζωή. Βρήκε κάτι ο οργανισμός μου και την αντικατέστησε, έστω και με τη φαντασία του", εξομολογείται ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Στην παρέα του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά φιλοξενήθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων ο Σταμάτης Φασουλής. Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της Δημόσιας Τηλεόρασης και μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε πράγματα για τη σχέση με τη μητέρα του.

«Υπάρχουν 10 πρόσωπα που χωρίς αυτά είμαι μισός. Νόμιζα ότι χωρίς τη μητέρα μου δεν μπορέσω να ζήσω και θα είμαι πάντα στεναχωρημένος. Με τα χρόνια βρέθηκε ένας τρόπος μέσα μου, τη βλέπω σχεδόν κάθε μέρα στον ύπνο μου, σαν να συνεχίζεται μια ζωή, βρήκε κάτι ο οργανισμός μου και την αντικατέστησε, έστω και με τη φαντασία του», παραδέχεται ο Σταμάτης Φασουλής στο «Πρωίαν σε είδον».

«Η φαντασία είναι η μισή ζωή μας γιατί όλοι φερόμαστε σαν να είμαστε κάποιοι άλλοι διότι οι άλλοι μας αρέσουν περισσότερο από μας. Μόνο αγάπη είχα για τη μητέρα μου», επισημαίνει ο γνωστός θεατρικός σκηνοθέτης, ενώ αποκαλύπτει πως εκείνη ήταν που τον ώθησε να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Αναφορικά με την ενασχόλησή του με το θέατρο και τη θέσπιση του βραβείου Χορν, ο Σταμάτης Φασουλής τόνισε: «Είμαι περήφανος για το βραβείο Χορν, ήταν δικό μου κόνσεπτ αυτό. Σκεφτήκαμε το βραβείο να πηγαίνει κάθε χρόνο σε νέους ηθοποιούς που το έχουν ανάγκη».