Σταμάτης Φασουλής: «Να μιλήσει η Δικαιοσύνη, εμείς σιωπή»

Σταμάτης Φασουλής

"Εμείς καταδικάζουμε την πράξη κατά τη γνώμη μου... όχι τον άνθρωπο. Τον άνθρωπο τον καταδικάζει ή ο Θεός ή η Δικαιοσύνη", αναφέρει ο Σταμάτης Φασουλής.

Στην εκπομπή Super Κατερίνα βρέθηκε ο Σταμάτης Φασουλής στο ξεκίνημα της εβδομάδας και η Κατερίνα Καινούργιου τον ρώτησε μεταξύ άλλων και για τις υποθέσεις από τον χώρο του θεάτρου που πήραν τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Ο Σταμάτης Φασουλής έκανε μια πολύ συγκεκριμένη τοποθέτηση.

«Είναι στενάχωρο πάρα πολύ, δεν είμαι από αυτούς που πανηγυρίζουν, είμαι από αυτούς που πενθούν αυτή την κατάσταση. Νομίζω ότι δεν πρέπει να μιλάμε γι’ αυτό, παρά μόνο να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη. Φτάνει η γνώμη μας. Και δεν είμαι υπέρ της αυτοδικίας, ότι εμείς είμαστε έτοιμοι να δικάσουμε. Εμείς καταδικάζουμε την πράξη κατά τη γνώμη μου… όχι τον άνθρωπο. Τον άνθρωπο τον καταδικάζει ή ο Θεός ή η Δικαιοσύνη. Η πράξη είναι αποτρόπαια. Από εκεί και πέρα, η Δικαιοσύνη έχει να πει αυτά που έχει να πει», είπε ο Σταμάτης Φασουλής.

«Πρέπει να περιμένουμε να βγει το πόρισμα της Δικαιοσύνης. Όλα τα επαγγέλματα έχουν τέτοια πράγματα, αλλά κανείς από τα άλλα επαγγέλματα δεν πανηγυρίζει και δεν ξεφωνίζει. όταν έχεις ένα τέτοιο πράγμα πενθείς, δεν πανηγυρίζεις. Έχω μεγάλη ευαισθησία στο ηθικό κομμάτι και γι’ αυτό τηρώ την στάση της σιωπής. Σιωπή εμείς. Σιωπή. Να μιλήσει η Δικαιοσύνη. Εμείς σιωπή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Φασουλής.