Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Όταν έφυγε η Ελένη Τσολάκη από το Happy Day…»

Σταματίνα Τσιμτσιλή

Τι λέει η Σταματίνα Τσιμτσιλή για την αποχώρηση της συνεργάτιδας της και τα νούμερα του Happy Day;

Φέτος στο Happy Day που παρουσιάζει η Σταματίνα Τσιμτσιλή είναι η πρώτη σεζόν χωρίς την Ελένη Τσολάκη στην ομάδα της εκπομπής. Η Σταματίνα εξηγεί  στο περιοδικό People και στον Γιώργο Πράτανο πως ανακάτεψε την τράπουλα μετά την αποχώρηση.

«Η Ελένη είναι φίλη μου, την αγαπώ. Πέρα από φίλες ταιριάξαμε και τηλεοπτικά. Από εκεί και πέρα, επειδή είμαι πολλά χρόνια στη δουλειά, γνωρίζω πως οι επαγγελματικές σχέσεις κάνουν κύκλους. Άρα πρέπει να είμαι προετοιμασμένη, όταν κάποιος κύκλος κλείνει, να ανοίγει κάποιος άλλος. Όταν η Ελένη έφυγε για να ανοίξει τα φτερά της, της ευχήθηκα από την καρδιά μου «καλή επιτυχία» και προχώρησα στην επόμενη ημέρα. Δεν ψάξαμε ένα άτομο να αντικαταστήσει την Ελένη ως πρόσωπο. Πήραμε τη Φλορίντα, που έχει άλλο στιλ, άλλο ταμπεραμέντο, ήρθε η Τίνα Μεσσαροπούλου, που διαθέτει άλλο «πακέτο», εντελώς διαφορετικό, που δεν το είχαμε πριν στην εκπομπή. Εντάχθηκε και ο Χρήστος Βαρθαλίτης στην ομάδα. Έτσι, με αφορμή την αποχώρηση της Ελένης κάναμε δομικές αλλαγές.

[dfp_ads id=236982]

Η φετινή σεζόν είναι διαφορετική επειδή η πρωινή ζώνη έχει μεγάλο ανταγωνισμό. Όταν είχαμε ξεκινήσει το Happy Day στον Alpha, ήμασταν η μοναδική ψυχαγωγική εκπομπή της ζώνης. Τη δεύτερη σεζόν μας πήραμε παράταση μίας ώρας και κοντραριζόμασταν με τα πρωινάδικα του Mega, του ΑΝΤ1 και του E. Πλέον, στις τρεις ώρες που είμαστε στον αέρα έχουμε απέναντί μας τρεις περίπου ομοειδείς εκπομπές, της Κατερίνας Καινούργιου, της Κατερίνας Καραβάτου και της Φαίης Σκορδά. Οι ενημερωτικές, από την άλλη, έχουν μειωθεί στις δύο. Άρα, θεωρώ άθλο την καλή πορεία της εκπομπής, δεδομένου του ανταγωνισμού. Είναι φυσικό, λοιπόν, να μοιράζονται τα νούμερα περισσότερο. Ως άνθρωπος δεν είμαι «να κάνω εγώ 40άρια και οι άλλοι να είναι στα Τάρταρα». Ανέκαθεν ήμουν έτσι. Δεν σου λέω πως δεν έχω τη φιλοδοξία να πηγαίνει καλά η εκπομπή μου. Προτιμώ να υπάρχουν εκπομπές, να έχει ο κόσμος δουλειές, να πηγαίνουν όλοι καλά κι εγώ λίγο καλύτερα».

Αναλύεις τα νούμερα συνεχώς, όπως παλιά;

Τα νούμερα τηλεθέασης βγαίνουν την ώρα που φτάνω στο κανάλι, στις 7.00 το πρωί. Με την αρχισυντάκτριά μου κάνουμε μια μίνι σύσκεψη εκείνη τη στιγμή και τα τσεκάρουμε. Γενικά, δεν αγχώνομαι αν ένα τέταρτο είναι πιο κάτω σε σχέση με την προηγουμένη. Τα κοιτάμε ψύχραιμα, αφουγκράζομαι τι αρέσει στον κόσμο και τι όχι. Εκεί που χρειάστηκε να ανακατέψουμε και να αναλύσουμε λίγο τη σκαλέτα ήταν πέρσι, όταν είχαμε κάποιες απώλειες την εποχή με την κρίση που ξέσπασε λόγω των τηλεοπτικών αδειών.

Φέτος υπάρχει μεγάλη πληθώρα προγραμμάτων. Τι ξεχώρισες;

Το Τατουάζ – και δεν είναι επειδή προβάλλεται από το κανάλι μας. Είναι ένα σίριαλ σχεδόν καθημερινό, στην prime time ζώνη, όπου γυρίζεται με τη λογική της μικρού μήκους ταινίας, είναι κάτι πρωτοποριακό.

Το περίμενες;

Όχι. Δεν περίμενα να πάει κάτι τόσο καλά. Χαίρομαι, γιατί δεν σου κρύβω πως στην αρχή αγχώθηκα. Θα με συνέφερε να έχουμε ένα ριάλιτι τύπου Nomads ή My Style Rocks, γιατί αυτά τα προγράμματα «τροφοδοτούν» εκπομπές σαν τις δικές μας, είτε με πρόσωπα είτε με πρωτογενές υλικό. Ο Alpha στηρίζεται σε άλλο στιλ, στη μυθοπλασία. Οπότε είναι σημαντική και για εμάς αυτή η δικαίωση του σταθμού με Το Τατουάζ. Αν πετύχαιναν όλοι οι απέναντι, θα επηρέαζε και τη δική μου εκπομπή, που δεν θα είχε πρόσβαση στο υλικό και τα πρόσωπα.