Σπύρος Παπαθανασάκης: «Όποιος πειράξει τον Ηρακλή θα φάει δέκα φορές ξύλο»!

«Έχουμε σκεφτεί για το νέο γήπεδο και όλα θα γίνουν στην ώρα τους»

Σε μια κατάθεση ψυχής, ο μεγαλομέτοχος του Ηρακλή, Σπύρος Παπαθανασάκης, μιλά αποκλειστικά στο «Derby» και στο δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη, για την ομάδα της καρδιάς του.

Μεταξύ άλλων, ο ισχυρός άνδρας του «Γηραιού», ανοίγει τα χαρτιά του σχετικά με την ενίσχυση των «κυανόλευκων», ενόψει της επιστροφής τους στη Superleague, δηλώνει έτοιμος για το μεγάλο «come back» και προειδοποιεί, όσους ενδεχομένως αδικήσουν τον Ηρακλή τη νέα σεζόν, ότι θα είναι εκεί για να προστατέψει την ομάδα του.

Για την ενασχόλησή του με τον Ηρακλή:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που δώσαμε χαρά στον κόσμο. Νομίζω πως γεννήθηκα Ηρακλής και δεν το ήξερα, αλλά τώρα το κατάλαβα. Ήρθα πέρυσι να δω τα play offs και άκουσα κάποιους φίλους της ομάδας να λένε απογοητευμένοι, πως δεν θα ξαναέρθουν στο γήπεδο. Από εκείνη τη μέρα αγάπησα τη Θεσσαλονίκη. Γύρισα σπίτι μου και άκουγα τον Πασχάλη Τερζή και άλλους τραγουδιστές και είπα στον εαυτό μου πως μπορεί να είναι λίγο τρέλα, γιατί είχα άλλα σχέδια εκείνη την στιγμή, αλλά θα αναλάβω τον Ηρακλή, γιατί ήθελα να κάνω κάτι καλό για τον κόσμο του. Η οικογένειά μου νόμιζε πως τα έχω χάσει. Είπα στην μανούλα μου, πως θα ξανασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Μου είπε ναι παιδί μου. Της λέω θα «μπλεχθώ» με μία ομάδα που λέγεται Ηρακλής. Με ρώτησε πού είναι… Της είπα στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη. Σοκαρίστηκε γιατί νόμιζε πως θα ήταν στον Καναδά. Η οικογένειά μου δεν με έχει δει τόσο ευτυχισμένο εδώ και πολλά χρόνια».

Για την άνοδο στη Superleague

«Ήξερα πως μπορούμε να ανέβουμε στην Σούπερ Λιγκ και το κάναμε. Θα είμαστε καλοί και σε 2-3 χρόνια θα είμαστε ακόμη καλύτεροι γιατί έχουμε καλή βάση και ξέρουμε που πρέπει να πάρουμε παίκτες για να κάνουν την διαφορά. Σκεπτόμενοι με το μυαλό του χρόνου στοχεύουμε να είμαστε στην μέση της βαθμολογίας και την δεύτερη χρονιά ψηλότερα. Σκεπτόμενοι με την καρδιά θέλουμε να είμαστε πρώτοι. Είναι καλό για την Θεσσαλονίκη να έρχονται ομάδες των Αθηνών και να δυσκολεύονται. Το όνειρό μου είναι οι παίκτες μας να παίξουν στην Εθνική ομάδα. Θέλω να κάνουμε ομάδα χωρίς να χρειαζόμαστε φίρμες αλλά ποδοσφαιριστές που να δουλεύουν σκληρά.

Για τα «παιχνίδια» που παίζονται εκτός γηπέδων:

«Το «παιχνίδι» είναι δύσκολο στην Ελλάδα για τους υπόλοιπους. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Θα πάμε να παίξουμε και είμαστε έτοιμοι! Εγώ θέλω να μιλάω με αγάπη γιατί αλλιώς η γυναίκα μου θα με δείρει, όμως όποιος πειράξει τον Ηρακλή θα τις φάει δέκα φορές»!

Για τη σχέση του με τον προπονητή της ομάδας:

«Αν θέλω να πω κάτι στον προπονητή θα είναι κατ' ιδίαν και όχι μπροστά στους παίκτες, όπως έγινε και πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ. Εγώ όμως δεν θέλω να κάνω τον προπονητή».

Για τη σχέση του με τον Ιβάν Σαββίδη:

«Δεν έχω μιλήσει με τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά και με κανέναν πρόεδρο ομάδας της Σούπερ Λιγκ. Θέλω να έχω καλές σχέσεις με όλους τους προέδρους και να κάνουμε καλύτερο το Ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τη στήριξη του κόσμου:

«Όταν βλέπω τον κόσμο που έρχεται να αγοράσει διαρκείας είμαι ευχαριστημένος γιατί ξέρω ότι θα μας δώσει στήριξη».

Για ένα νέο γήπεδο:

«Έχουμε σκεφτεί για το νέο γήπεδο και όλα θα γίνουν στην ώρα τους».