Σπύρος Μπιμπίλας: «Το βίωσα πάρα πολύ άσχημα όλο αυτό»

Σπύρος Μπιμπίλας

"Μέσα μου υπάρχει ένας μεγάλος κόμπος κάθε φορά που βλέπω μια πυρκαγιά

Στην κάμερα της εκπομπής «Καλοκαίρι Yes» μίλησε ο Σπύρος Μπιμπίλας την Τρίτη στο OPEN. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, ο γνωστός ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών αναφέρθηκε στις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν και την Αττική καθώς και τους προσωπικούς του φόβους.

Ειδικότερα, ο Σπύρος Μπιμπίλας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «βίωσα πάρα πολύ άσχημα τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική. Δεν είναι μόνο το ότι βλέπω από το σπίτι μου κατευθείαν την Πάρνηθα και ερχόταν και ο καπνός επάνω μας. Σκέφτομαι πόσες περιουσίες χάνονται, πόσο απροετοίμαστοι είμαστε, πόσο φταίνε όλες οι κυβερνήσεις… Γιατί το να λέει ο ένας στον άλλον «εσύ φταις» είναι ανόητο όταν φταίνε όλοι ανεξαιρέτως. Γιατί ποτέ κανείς δεν νοιάζεται όπως πρέπει για να προβλέψει πως δεν θα γίνει τόσο μεγάλο κακό».

«Αναπόφευκτες είναι οι πυρκαγιές, όπως βλέπουμε σε όλη τη γη, αλλά το ζήτημα είναι πόσο έτοιμοι είμαστε και πόσο προετοιμαζόμαστε για αυτό αφού έχουν συμβεί τραγικά πράγματα. Μην ξεχνάτε ότι στο Μάτι έχασα μία από τις καλύτερες μου φίλες, την Χρύσα Σπηλιώτη».

«Μαζί ξεκινήσαμε το θέατρο και μέσα μου υπάρχει ένας μεγάλος κόμπος κάθε φορά που βλέπω μια πυρκαγιά. Σκέφτομαι τα ζώα. Ζω απέναντι από ένα μικρό δασάκι στην Αθήνα και σκέφτομαι κάθε φορά πως, αν πιάσει φωτιά το δασάκι, καταρχήν θα καεί το σπίτι μου και δεύτερον πόσες πολλές χελώνες, που βλέπω κάθε πρωί και τις ταϊζω, όλα αυτά θα χαθούν» πρόσθεσε, εν συνεχεία, ο Σπύρος Μπιμπίλας στην κάμερα της καλοκαιρινής εκπομπής και τον δημοσιογράφο Ηλία Σκουλά στο OPEN.