Σπύρος Μπιμπίλας: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε πως δεν θέλει να ξαναδεί κανέναν στα μάτια του»

Σπύρος Μπιμπίλας

"Αν ο Γιώργος Λιάγκας έχει κάποια στοιχεία ότι κάποιοι απέκλεισαν τον γιο του Πέτρου, να το πει" τονίζει ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Με αφορμή την δικαστική απόφαση για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε το πρωινό της Πέμπτης στον αέρα του Happy Day με την Σταματίνα Τσιμτσιλή στον Alpha. Μέσα σε όλα, ο δημοφιλής ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών αναφέρθηκε σε αντίδραση του συναδέλφου του εντός της δικαστικής αίθουσας αλλά και την αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον γιο του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ειδικότερα, ο Σπύρος Μπιμπίλας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ο ίδιος ο Πέτρος είπε μέσα στο δικαστήριο πως δεν θέλει να ξαναδεί κανέναν στα μάτια του, δεν θέλει να ξαναδεί κανέναν στο θέατρο, δεν θέλει να ξανασυνεργαστεί με κανέναν».

«Μετά το metoo είναι αλήθεια πως όλοι πια προσέχουν και από τον φόβο βεβαίως αλλά, επίσης, εάν συμβούν πράγματα και δεν τα πουν, συνυπεύθυνοι είναι αυτοί που δεν τα λένε. Ο νόμος βεβαίως δίνει το δικαίωμα να τα πεις και 15 χρόνια μετά αλλά, αφού η κατάσταση πάει να καθαρίσει, θα πρέπει μόλις τους συμβαίνει κάτι να το καταγγέλλουν εκεί που πρέπει και όχι στα παράθυρα. Το ξαναλέω αυτό γιατί το παράθυρο δημιουργεί μετά μηνύσεις».

«Άκουσα τον Γιώργο Λιάγκα σε αυτό που έλεγε για τον γιο του Πέτρου Φιλιππίδη, αλλά το βρήκα εξαιρετικά αιχμηρό γιατί δεν ξέρω αν συμβαίνει. Δούλευε σε μια πάρα πολύ καλή παράσταση. Ξέρετε πόσοι ηθοποιοί είναι άνεργοι αυτή τη στιγμή; Είναι 10.000 ηθοποιοί εκ των οποίων οι 2.000 δουλεύουν. Οι άλλοι είναι υποτυπωδώς ή πληρώνονται υποτυπωδώς ή κάνουν άλλες δουλειές. Γιατί θα έπρεπε να εξαιρείται από αυτό ο γιος του Πέτρου, Δημήτρης που είναι ένα αξιόλογο παιδί και έχει αποδείξει ότι είναι καλός ηθοποιός; Δεν έχει πέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψη μου και αν ο Γιώργος Λιάγκας έχει κάποια στοιχεία ότι κάποιοι τον απέκλεισαν, να το πει» τόνισε, ακόμα, ο δημοφιλής ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών