Σπύρος Μπιμπίλας: «Μου είπε ότι ηθοποιοί είναι οι αλήτες, οι αγράμματοι, οι ανώμαλοι, μετά ήρθε στην πρεμιέρα μου»

Σπύρος Μπιμπίλας

"Φανταστείτε εγώ μικρό παιδάκι τι πληγή πήρα", εξομολογείται ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Στην πρεμιέρα της ταινίας «Πέντε» του Βασίλη Τσικάρα βρέθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την έκτακτη συμμετοχή του Πέτρου Ίμβριου στην ταινία, την αγάπη του για την υποκριτική, ενώ αποκαλύπτει και μία τραυματική εμπειρία που είχε στο σχολείο.

«Πρώτα είπα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός και μετά τη λέξη μαμά. Βέβαια, έχω μία τραυματική εμπειρία. Στη Β’ Δημοτικού μας βάζει η δασκάλα μας να γράψουμε: τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω; Φτάνει η δική μου σειρά, λέω ηθοποιός», περιγράφει ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Με σηκώνει όρθιο, μου λέει: ηθοποιοί είναι οι αλήτες, οι αγράμματοι, οι ανώμαλοι. Εγώ φανταστείτε παιδάκι μικρό τι πληγή πήρα», συνεχίζει ο ηθοποιός.

«Αναγκάστηκα να γράψω ότι θα γίνω στρατιωτικός στα αεροπλάνα, να βλέπω τον κόσμο από ψηλά. Και πολλά χρόνια μετά σε μία πρεμιέρα μου στην Καλαμάτα βλέπω τη δασκάλα μου έξω από το θέατρο και μου λέει: πόσο χαίρομαι που σε βλέπω», κλείνει την αφήγησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Πώς είδε τον Πέτρο Ίμβριο ως ηθοποιό στην ταινία; Ο Σπύρος Μπιμπίλας απαντά: «Έκανε ένα έκτακτο guest, όπου είναι πολύ καλός και όμορφος. Μια χαρά ήταν, νομίζω θα μπορούσε να ασχοληθεί με την υποκριτική».