Σπύρος Μπιμπίλας: Γιατί αρνείται να υποδυθεί γκέι ρόλους;

Σπύρος Μπιμπίλας
«Θυμάμαι ότι στην «Νταντά» τότε μου δώσανε πάρα πολλά λεφτά τότε...»

Σε διαδικτυακή του συνέντευξη στο κανάλι του youtube GRitics και τους Αλέξανδρο Σερέτη και Γιάννη Αντωνίου, ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε για την απόφαση του να μην υποδύεται γκέι ρόλους στην τηλεόραση, όταν είδε ότι τυποποιείται…

«Όταν έπαιξα Αριστοφάνη στην Επίδαυρο με είδε η Ελένη Μαβίλη, η οποία ήταν βοηθός του Μεσσάλα και έγραφε το Χάι Ροκ  και μου λέει «εσύ δεν είσαι μόνο δραματικός ηθοποιός» είσαι και κωμικός.

Και με βάζει και γίνομαι ανάρπαστος στα κωμικά και με χαρακτήριζαν «κωμικός ηθοποιός» κι εγώ έλεγα μην βάζετε αυτή τη ρετσέτα, δεν είμαι «κωμικός ηθοποιός», είμαι Ηθοποιός. Κάποια εποχή έγινε και μια περίεργη αυτή… άρχισα να παίζω τους γκέι ρόλους και πήγαν να με χαρακτηρίσουν, δεν με ενδιαφέρει για τη ζωή, αλλά ότι «ά, ο Μπιμπίλας παίζει καταπληκτικά όλες τις τρελές αδελφές, τις έπαιξα καταπληκτικά, όμως όπως το «Κωνσταντίνου και Ελένης» που με σημάδεψε και το ένα και μοναδικό επεισόδιο παίζεται επί δεκαέξι χρόνια δύο ή τρεις φορές το μήνα και ο κόσμος νομίζει ότι μόνο αυτό έχω παίξει, για αυτό και το αποκηρρύσω, με την έννοια ότι ρε παιδιά σταματήστε να παίζετε αυτό το ίδιο, παίξτε κι όλα τα άλλα.

Και ο κόσμος μένει με την εντύπωση της επανάληψης και είπα ότι δεν θα ξαναπαίξω γκέι ρόλο στην τηλεόραση, τέρμα, και δεν ξανάπαιξα. Διότι έπαιξα 100. Και λέω τι θα γίνω; Ο Παράβας του 2000. Ο Σταύρος Παράβας ήταν σπουδαίος ηθοποιός, έπαιζε πολλούς γκέι χαρακτήρες. Εγώ δε θέλω να τυποποιηθώ σε τίποτα και είπα στοπ παρ’ ότι μου δίναν πάρα πολλά λεφτά τότε. Θυμάμαι ότι στην «Νταντά» τότε μου δώσανε πάρα πολλά λεφτά τότε για να κάνω πάλι μια τρελή περίπτωση για δυο λεπτά. Έλεγα δεν θέλω και μου δώσαμε πολλά λεφτά και το έκανα.»