Σπίτι με το MEGA: Η άγνωστη ιστορία πίσω από «Το παλιό μου παλτό»

Σπίτι με το MEGA

Κι όμως, το κομμάτι δεν γράφτηκε για τον Χρήστο Δάντη όπως μάθαμε μέσα από το Σπίτι με το MEGA.

Στο «Σπίτι με το MEGA» υποδέχθηκε η Ρούλα Κορομηλά, το βράδυ του Σαββάτου, τον Λευτέρη Πανταζή και τον Χρήστο Δάντη. Οι δύο σημαντικοί καλλιτέχνες ήρθαν για να ενώσουν τις φωνές και τα ρεπερτόριά τους έτοιμοι να χαρίσουν μια αξέχαστη βραδιά στο τηλεοπτικό κοινό.

Μαζί τους στο στούντιο βρέθηκαν ο Κωνσταντίνος Παντελίδης, η Αθηνά Πολίτη, ο Μιχάλης Ιατρόπουλος σε ένα ντουέτο – έκπληξη με τον Λευτέρη Πανταζή και ο Θοδωρής Μεταξάς, ο οποίος τραγουδάει και στην επιτυχημένη σειρά του MEGA «Μαύρο Ρόδο» και μας ταξιδεύει με τις ερμηνείες του.

Στα highlights της βραδιάς η ερμηνεία του Χρήστου Δάντη σ’ ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα του τραγούδια «Το παλιό μου παλτό» σε στίχους της Σάννυ Μπαλτζή και μουσική του Λάκη Παπαδόπουλου. Όπως μάθαμε, όμως, το τραγούδι που λατρέψαμε από τη φωνή του γνωστού τραγουδιστή δεν ήταν αρχικά γραμμένο για εκείνον.

Συγκεκριμένα, η στιχουργός του τραγουδιού έχει δηλώσει σε συνέντευξή της ότι το τραγούδι είχε προταθεί και σ’ άλλους ερμηνευτές μεταξύ αυτών η Ελένη Δήμου, ο Βασίλης Καρράς και η Ελένη Πέτα.  Μάλιστα, ο Βασίλης Καρράς είχε εξομολογηθεί πως «όταν βγήκε το κομμάτι, έπαιρνα φόρα και χτυπούσα το κεφάλι μου στον τοίχο. Το είχα απορρίψει λόγω της φράσης ψιχουλάκια από σνακ».

Πώς όμως εμπνεύστηκε η Σάννυ Μπαλτζή τους στίχους που έχει τραγουδήσει όλη η Ελλάδα;  «Αυτό το τραγούδι το έγραψα για την αδερφή μου. Είναι αυτό που γινόταν παλιά και συνεχίζει να γίνεται ακόμη: οι μεγαλύτεροι δίνουν τα ρούχα τους στους μικρότερους. Τα ρούχα, όπως και όλα τα αντικείμενα έχουν μία αύρα από εμάς, έχουν αυτό που είμαστε. Όλα τα αντικείμενα έχουν την ψυχή τους» έχει δηλώσει η ίδια.