Σωτήρης Τσαφούλιας: «Δεν είμαστε καλοί γονείς οι Έλληνες γιατί δεν μας αφήνουν»

Σωτήρης Τσαφούλιας

"Δεν είναι πυρηνική φυσική γιατί συμβαίνουν όλα αυτά που συμβαίνουν με τους ανθρώπους, τις σχέσεις, τα παιδιά" διευκρινίζει ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Τετ α τετ με την Αθηναϊδα Νέγκα βρέθηκε τηλεοπτικά ο Σωτήρης Τσαφούλιας όταν και συναντήθηκαν στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα αργά» στο Action 24. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο γνωστός σκηνοθέτης αναφέρθηκε στην σχέση που χτίζουν πια οι γονείς με τα παιδιά στην ελληνική κοινωνία εξηγώντας γιατί ο ίδιος θεωρεί συναισθηματικό εκβιασμό για το παιδί την ενδεχόμενη τιμωρία στον γονέα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Τσαφούλιας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «θεωρώ πως η τιμωρία ενός γονέα είναι ένα συναισθηματικός εκβιασμός προς το παιδί. Ότι δηλαδή αφού δεν υπολογίζεις εμένα, θα υπολογίσεις τον μπαμπά σου που τώρα θα πληρώσει τα σπασμένα και δεν θα σου πάρει εσένα κάτι ή θα πιεστεί ο μπαμπάς σου. Είναι ένας συναισθηματικός εκβιασμός. Τι θα κάνει το παιδί; Μπορεί να λειτουργήσει αυτό το μέτρο και να μην ξανασπάσει τίποτα στο σχολείο. Όλη αυτή τη συσσωρευμένη πίεση και ένταση που του δημιουργούν όμως οι συνθήκες, θα την εκτονώσει κάπου αλλού».

«Είμαστε καλοί γονείς οι Έλληνες, όσο πιστεύουμε; Γιατί λέμε συνήθως ότι σαν την Ελληνίδα μάνα δεν υπάρχει καλύτερη» ρώτησε τότε η οικοδέσποινα για να αποκριθεί ο καλεσμένος της ως εξής. «Όχι, δεν είμαστε καλοί γονείς. Δεν είμαστε καλοί γονείς γιατί αρχικά και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν. Όταν έχει γίνει πια απαραίτητο να δουλεύουν και οι δυο γονείς από το πρωί μέχρι το βράδυ. Κάποιοι μπορεί αυτό να το χρησιμοποιούν ως άλλοθι, αλλά δεν έχεις πια και τις αντοχές να ασχοληθείς τόσο ποιοτικά όσο θα ήθελες».

«Δεν είναι πυρηνική φυσική γιατί συμβαίνουν όλα αυτά που συμβαίνουν. Με τους ανθρώπους, με τις σχέσεις, με τα παιδιά. Δεν είναι» πρόσθεσε, εν συνεχεία, ο Σωτήρης Τσαφούλιας στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη.