Σωτήρης Χατζάκης: «Είναι άδικο, πήγε σε ένα ριάλιτι και μπαίνει αμέσως στη διανομή έργου»

Σωτήρης Χατζάκης

"Θα επιλεγεί πολύ πιο εύκολα από έναν ηθοποιό ο οποίος είναι άγνωστος" εξηγεί ο Σωτήρης Χατζάκης.

Με τον «Επιστάτη» του Χάρολντ Πίτερ επανέρχεται θεατρικά ο Σωτήρης Χατζάκης και με αυτή την αφορμή μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «I love Σου Κου» και τον δημοσιογράφο Αλέξανδρος Ρούτα. Μεταξύ άλλων, ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός εξέφρασε την προσωπική τους άποψη για όσους εισέρχονται στον χώρο της υποκριτικής από τα ριάλιτι προγράμματα.

Ειδικότερα, ο Σωτήρης Χατζάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «τους αγαπώ τους νέους ηθοποιούς. Ξέρετε, επειδή εγώ γυρίζω στην Ευρώπη και υπήρξα μέλος της Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης, έχουμε καταπληκτικούς νέους ηθοποιούς. Μπορείτε να το διαπιστώσετε και στα σίριαλ και παντού. Καταπληκτικούς νέους ηθοποιούς. Τους αγαπώ, τους φροντίζω και τους σέβομαι».

«Δεν είμαι θετικός στο να ασχολούνται με την υποκριτική άτομα που δεν έχουν ολοκληρώσεις τις ανάλογες σπουδές. Όταν ένα παιδί είναι σε ένα ριάλιτι και μπει σε μια διανομή (σ.σ. ενός σίριαλ), θα επιλεγεί πολύ πιο εύκολα από έναν ηθοποιό ο οποίος είναι άγνωστος και αυτό είναι άδικο για ένα παιδί που περνάει τόσα χρόνια στα θρανία, που λέμε και ένα παιδί που πήγε σε ένα ριάλιτι… μπαίνει αμέσως και εύκολα».

«Προσωπικά δεν θα παρουσίαζα κάτι στην τηλεόραση γιατί δεν γνωρίζω την τεχνική. Είναι μια άλλη τεχνική και μια άλλη ζωή, μια άλλη τέχνη. Όμως εάν κάποιοι συνάδελφοι έχουν τη δυνατότητα και το ταλέντο για να το κάνουν, γιατί να μην το κάνουν;» αναρωτήθηκε, ακόμα, ο Σωτήρης Χατζάκης στην ψυχαγωγική εκπομπή της Μπέττυς Μαγγίρα στον ΑΝΤ1. «Το ζήτημα είναι ότι ο καθένας στη δική του δουλειά είναι καλός. Όταν όμως ανοίγεσαι σε πολλές και υπηρετείς πολλούς αφεντάδες, κάπου θα μπερδευτείς»