Σοκάρει ο Μάκης Τσέλιος: «Έχασα τον κόσμο γύρω, στράβωσε το στόμα μου, δεν ένιωθα τα πόδια μου»

Μάκης Τσέλιος

"Δεν βρίσκεται εύκολα, μπορεί να κάνεις πάρα πολλές φορές εξετάσεις. Δεν έχουμε ιστορικό από την οικογένεια, ούτε ήμουν ποτέ αθλητής", δηλώνει ο Μάκης Τσέλιος για το χρόνιο πρόβλημα υγείας του.

Στον καναπέ της εκπομπής «Όλα για τη ζωή μας» κάθισε το πρωινό της Κυριακής ο Μάκης Τσέλιος. Ο γνωστός σχεδιαστής ρούχων μίλησε στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για το καρδιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια, με αφορμή το θέμα της εκπομπής που ήταν οι αρρυθμίες και τη κολπική μαρμαρυγή.

«Είναι πάνω από 10 χρόνια που είχα ξαφνικά άτακτες αρρυθμίες. Μετριόμουν ανά 6μηνο και ο γιατρός σκέφτηκε ότι θα ήταν καλύτερο να βάλω έναν απινιδωτή, για να είμαι πιο σίγουρος και να μην έχουμε κανένα ξαφνικό», αποκαλύπτει ο Μάκης Τσέλιος.

«Την πρώτη φορά το έπαθα στη Μύκονο, ήταν πιο δύσκολο για μένα. Αισθάνθηκα μία εξάντληση και ήταν κοντά μου ένας φίλος που μου έβαλε οξύμετρο. Οι παλμοί μου ανέβαιναν και κατέβαιναν απότομα. Πήγαμε στον γιατρό, μου έδωσε αγωγή και μου έκανε μία ένεση. Έγινε ανάταξη με την αγωγή», περιγράφει ο γνωστός σχεδιαστής.

«Εγώ ανακάλυψα από τα 40 μου ότι έχω υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, γι’ αυτό έκανα τακτικά ελέγχους. Δεν βρίσκεται εύκολα, μπορεί να κάνεις πάρα πολλές φορές εξετάσεις. Δεν έχουμε ιστορικό από την οικογένεια, ούτε ήμουν ποτέ αθλητής. Η χειρότερη περίπτωση ήταν όταν είχα 2μιση μήνες αρρυθμίες και δεν το είχα αντιληφθεί, το είχε καταγράψει ο απινιδωτής», παραδέχεται στη συνέχεια ο Μάκης Τσέλιος.

«Στην τρίτη περίπτωση ήταν τραγικό αυτό που ένιωσα. Παίζαμε μπιρίμπα με μία φίλη μου και χάθηκε ο κόσμος γύρω μου, μούδιασαν τα χέρια μου, στράβωσε το στόμα μου και δε μπορούσα να πατήσω τα πόδια μου. Ήρθε ο γιατρός και με πήρε», περιγράφει σε άλλο σημείο ο Μάκης Τσέλιος και σοκάρει.