Σοκάρει ο Κώστας Παπαχλιμίντζος: «Με είχε κλονίσει, προσπαθούσα να διαχειριστώ την εσωτερική μου ταραχή»

Κώστας Παπαχλιμίντζος

"Πήγαν και έσφαξαν στη μέση του δρόμου το παιδί! "Αυτό θα μπορούσε να είναι το παιδί μου" σκεφτόμουν" ομολογεί ο Κώστας Παπαχλιμίντζος.

Ο Κώστας Παπαχλιμίντζος παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον Τάσο Ιορδανίδη και το νέο επεισόδιο της εκπομπής «Μπαμπα-δες» το απόγευμα του Σαββάτου στην ΕΡΤ. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε στις δυο στιγμές που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την συναισθηματική του φόρτιση εντός και εκτός τηλεοπτικού αέρα.

«Ρώτησα την Χριστίνα Βίδου και μου είπε ότι δυο φορές σε έχει δει να μην μπορείς να συγκρατήσεις το συναίσθημα σου, να βουρκώνεις για να το πω ακριβώς όπως έγινε και ήταν σε θέμα με παιδιά» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο οικοδεσπότης της εκπομπής για να τοποθετηθεί ο καλεσμένος του ως εξής. «Ναι, το ένα ήταν με τους γονείς του Άλκη Καμπανού όταν είχε σκοτωθεί το παιδί τους που πραγματικά ήταν η δολοφονία για το τίποτα! Δεν ήταν καν για την μπάλα, δηλαδή δεν ήταν καν μέσα στο γήπεδο και έγινε μια ένταση. Πήγαν εκεί πέρα και έσφαξαν στη μέση του δρόμου το παιδί σου».

«Δηλαδή, μόνο που τους έβλεπα και μιλάγανε, δεν μπορείς να μην σκεφτείς ότι «αυτό θα μπορούσε να είναι το δικό μου παιδί ή ένας φίλος του παιδιού μου» ή οτιδήποτε. Αυτό εκείνη τη στιγμή, ότι βάζεις δηλαδή τον εαυτό σου στη θέση εκείνου του ανθρώπου, από μόνο του εμένα με είχε κλονίσει! Δηλαδή εκείνη την ώρα είχα μια εσωτερική ταραχή που προσπαθούσα να την διαχειριστώ».

«Όταν ήμουν στο Λονδίνο και σπούδαζα, άρχισαν να γίνονται οι τρομοκρατικές επιθέσεις και ήταν για μένα το πρώτο και ίσως το μεγαλύτερο δίδαγμα δημοσιογραφίας και αντίδρασης ενός λαού. Έτυχα και έμενα πολύ κοντά, η φοιτητική μου εστία δηλαδή ήταν πάρα πολύ κοντά σε ένα από τα σημεία που είχε μπει η βόμβα στο μετρό. Πήγα στο σημείο και περίμενα να δω κόσμο, χαμό, φασαρίες, φώτα και τα λοιπά. Εξεπλάγην πραγματικά, δεν είδα τίποτα από αυτά» συμπλήρωσε, εν συνεχεία, ο Κώστας Παπαχλιμίντζος στην εκπομπή ειδικού ενδιαφέροντος της δημόσιας τηλεόρασης.