Σοκάρει ο Γιάννης Κατινάκης: «Με έβριζε και με έφτυνε, φοβήθηκα πάρα πολύ για την σωματική μου ακεραιότητα»

Γιάννης Κατινάκης

"Αυτό δεν ήταν διαφορετικό αλλά ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" ομολογεί ο Γιάννης Κατινάκης.

Στο πλατό της εκπομπής «Καλοκαίρι Yes» βρέθηκε ο Γιάννης Κατινάκης, την Τετάρτη, με αφορμή το περιστατικό ομοφοβικής βίας που γνωστοποίησε ο ίδιος ότι βίωσε πριν από λίγες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας. Ο νεαρός ηθοποιός περιέγραψε με λεπτομέρειες όσα έζησε στην παρέα της ψυχαγωγικής εκπομπής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Κατινάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «το περιστατικό συνέβη Παρασκευή βράδυ, Σάββατο ξημερώματα, που διασκέδαζα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Γκάζι. Η παρέα μου συνέχισε στο μαγαζί και εγώ νύσταξα και αποφάσισα να φύγω μόνος μου. Βγαίνω από το μαγαζί, ήταν ένας δρόμος με πάρα πολύ κόσμο γιατί είχε πάρα πολλά μαγαζιά τριγύρω, οπότε «υπήρχε κόσμος» επειδή έχει σημασία στην ιστορία για την αδράνεια που υπήρξε μετά. Κάνω πέντε βήματα και στα πέντε βήματα βλέπω στα αριστερά μου έναν τύπο, ο οποίος καθόταν με μια κοπέλα, που κατευθείαν με είδε οπότε εικάζω πως μπορεί και να με ήξερε. Να ήταν λίγο πιο στοχευμένη η επίθεση, γνωρίζοντας δηλαδή πως είμαι ένας άνθρωπος που μιλάει ανοιχτά για την σεξουαλικότητα του και αυτό να τον εκνεύρισε ακόμα παραπάνω».

«Με κοιτάζει πάρα πολύ επιθετικά και χωρίς δεύτερη σκέψη, κατευθείαν, με πλησιάζει και αρχίζει να χρησιμοποιεί πάρα πολύ άσχημες εκφράσεις για μένα. Αυτό που πραγματικά με σόκαρε ακόμα πιο πολύ είναι ότι δεν δίστασε και να με φτύσει! Και όχι μία, δύο φορές! Την ώρα που με έβριζε, έφτυνε! Δεν κοντοστάθηκα εγώ καθόλου, ένιωσα πάρα πολύ μεγάλη έκθεση και γιατί έγινε μπροστά σε πάρα πολύ κόσμο αλλά και γιατί φοβήθηκα πάρα πολύ για την σωματική μου ακεραιότητα».

«Δεν υπήρχε καμία αντίδραση από τους γύρω. Βέβαια, αν μπορώ να βρω μια αιτιολογία για αυτό, είναι ότι, επειδή εγώ δεν κοντοστάθηκα ούτε λεπτό για να μιλήσω και να απαντήσω στον άνθρωπο αυτόν γιατί φοβήθηκα, διήρκεσε λίγο οπότε μπορεί κάποιος να μην να μην πρόλαβε να έρθει να πει κάτι. Παρ’ όλα αυτά δεν άκουσα να πει κάποιος, «τι κάνεις εκεί;» και δεν άκουσα καμία αντίδραση».

«Δεν σοκαρίστηκα επειδή αυτό είναι κάτι που το ζω εγώ και πάρα πολλά παιδιά εκεί έξω που είναι ανοιχτά gay από την αρχή της ζωής μας. Μου έχει συμβεί πάρα πολλές φορές. Αυτό δεν ήταν διαφορετικό αλλά ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Καθόλου διαφορετικό δεν ήταν και μου έχουν τύχει και πολύ χειρότερα περιστατικά που έχουν διαρκέσει και πολύ παραπάνω» συμπλήρωσε, ακόμα, ο Γιάννης Κατινάκης στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο του OPEN.