Σοκάρει η Γεωργία Καλτσή: «Όταν άνοιξα τα μάτια μου μετά το κώμα, έφαγα «σφαλιάρα», είπα στον εαυτό μου: ανασυντάξου»

Γεωργία Καλτσή

"Ήμασταν 4 φίλοι στο αυτοκίνητο, γυρίζαμε από τα γενέθλια της κολλητής μου και δυστυχώς μείναμε μόνο οι 3 εν ζωή", περιγράφει η γνωστή αθλήτρια για το μοιραίο τροχαίο.

Η Γεωργία Καλτσή έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στην πρωτότυπη σειρά του ΑΝΤ1+ με τίτλο «Στα τέσσερα», όπου αναδείχθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα που είναι καθηλωμένα σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Η αθλήτρια ξιφασκίας και καλαθοσφαίρισης μιλά στην κάμερα της εκπομπής «Δύο στις 10»  και την Πέννυ Καβέτσου για την πρόταση που της έγινε να συμμετάσχει στην εν λόγω σειρά, καθώς και σε όσα ακολούθησαν το μοιραίο τροχαίο που είχε τον Μάρτιο του 2015.

«Η σειρά ήρθε εντελώς άκυρα. Όταν με πήραν τηλέφωνο, είπα ότι μάλλον μου κάνουν λάθος. Τους άρεσε όμως το background που είχα και θεώρησαν ότι μπορώ να κολλήσω καλά σε αυτόν τον ρόλο. Μακάρι να υπάρξει συνέχεια, για να σπάσουν κάποια στερεότυπα που έχουμε ακόμα», δηλώνει η Γεωργία Καλτσή.

«Παίζω μπάσκετ από τα 6 μου. Γενικότερα ο αθλητισμός ήταν αυτός που μου έδωσε το κίνητρο στη ζωή μου αλλά και τον τρόπο να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες στη ζωή», εξομολογείται η αθλήτρια.

«Μέσα από το ατύχημα στα 21 μου «ξαναγεννήθηκα». Έμαθα ξανά από την αρχή πώς να βάζω τα παπούτσια μου, πώς να ντύνομαι, πώς να μπαίνω στο κρεβάτι. Το τροχαίο έγινε τον Μάρτιο του ’15, ήμασταν 4 φίλοι στο αυτοκίνητο, γυρίζαμε από τα γενέθλια της κολλητής μου και δυστυχώς μείναμε μόνο οι 3 εν ζωή», περιγράφει η Γεωργία Καλτσή στη συνέχεια της συνέντευξης.

«6 μήνες ήμουν στο νοσοκομείο, ένα μήνα σε κώμα. Οι φίλοι μου μού χρεώνουν 10 χρόνια από τη ζωή τους για αυτό και τώρα προσπαθώ να τους τα δώσω πίσω με κάποιον τρόπο. Είχα μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και την έπιασα από τα μαλλιά και για μένα αλλά και για τον φίλο μου που έφυγε εκείνο το βράδυ», εξομολογείται η Γεωργία Καλτσή.

«Όταν συνειδητοποίησα ότι ξύπνησα και ήμασταν έναν μήνα μετά, έφαγα μία σφαλιάρα και είπα στον εαυτό μου: ανασυντάξου, ανασκουμπώσου», καταλήγει η γνωστή αθλήτρια.