Σοφοκλής Σχορτσιανίτης: «Με ρωτάει… να τον φέρω τον Γιάννη; Του λέω: είναι καλός;»

Σοφοκλής Σχορτσιανίτης

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης περιγράφει την ιστορία πίσω από την πρώτη του γνωριμία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην παρέα του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά στην ΕΡΤ1. Ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας μίλησε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» και μεταξύ άλλων αποκάλυψε τη γνωριμία του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όταν ο αδελφός του, Θανάσης, τον έφερε για πρώτη φορά στην προπόνηση.

«Είχα την ευκαιρία να προπονήσω τον Γιάννη, όταν ήταν μικρός ακόμα. Είχε έρθει ο αδελφός του, ο Θανάσης, και μου ζήτησε να κάνει προπονήσεις και του λέω: πολύ ευχαρίστως αλλά θα έρθεις μαζί μου», περιγράφει ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης.

«Μόλις είχα γυρίσει από το Ισραήλ και ήμουν με τον Κώστα Χατζηχρήστο, που ήταν προπονητής μου για χρόνια. Και μου λέει κάποια στιγμή ο Θανάσης: έχω έναν αδελφό, να τον φέρω κι αυτόν να τον δεις; Τον ρωτάω: είναι καλός; Μου λέει ναι», συνέχισε την περιγραφή του.

«Η αλήθεια είναι ότι την πρώτη φορά που τον είδαμε πάθαμε σοκ. Όχι με τις αθλητικές του ικανότητες αλλά με την προσέγγισή του σε όλα. Μάζευε την κάθε συμβουλή, το πώς θα πάει από το Α στο Β. Και μόνο από αυτά τα πράγματα φαινόταν ότι θα κάνει κάτι ξεχωριστό», παραδέχεται ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Έχουμε βρεθεί πολλές φορές με τον Γιάννη. Είναι τρομερό παιδί και θεωρώ ότι ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε είναι πάνω κάτω ο ίδιος, από την άποψη ότι είναι κλειστό παιδί και δεν τον ενδιαφέρουν τα φώτα της δημοσιότητας. Αθλητικά είναι σε άλλον γαλαξία», σημειώνει ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης σε άλλο σημείο της συνέντευξης.