Σοφία Βόσσου για Eurovision: «Ήμασταν σαν τους φτωχοσυμπέθερους, το ξενοδοχείο δεύτερης κατηγορίας»

Σοφία Βόσσου

«Όλα τα στοιχήματα έλεγαν ότι θα βγει πρώτη η Άνοιξη. Τελικά ήρθε 13η αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις του κόσμου και άντεξε στον χρόνο», είπε η Σοφία Βόσσου.

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Αλέξη Μίχα μίλησε η Σοφία Βόσσου για την Eurovision του 1991, όπου είχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας με την Άνοιξη. Η τραγουδίστρια αναφέρθηκε και σε μερικές άγνωστες λεπτομέρειες.

«Τον Μάϊο του 1991 πήγαμε στη Eurovision στη Ρώμη με τον Ανδρέα Μικρούτσικο. Ήταν όλα πολύ όμορφα, αλλά δύσκολα, διότι η ΕΡΤ τότε δεν αναλάμβανε κάτι, όλη την παραγωγή την στήσαμε ο Ανδρέας κι εγώ. Στις πρόβες η Ελλάδα ήταν σαν τους φτωχοσυμπέθερους. Το ξενοδοχείο ήταν δεύτερης κατηγορίας, η ΕΡΤ δε μας επέτρεπε να πάμε σε πρώτης», είπε αρχικά η Σοφία Βόσσου.

Η Σοφία Βόσσου είπε στη συνέχεια: «Την βραδιά της Eurovision είχαν όλοι πάρα πολύ άγχος. Όταν υπάρχουν οι δύσκολες μέρες της γυναίκας, στη φωνή αυτό έχει επιπτώσεις. Κι εμένα μου ήρθαν εκείνη την ημέρα, αλλά ήμουν ντούρασελ. Είχα πει στον εαυτό μου ότι και σεισμός να γίνει, θα κοιτάς και τέλος. Στην πρόβα αρρώστησε ο σαξοφωνίστας, έπρεπε να βρούμε άλλον τελευταία στιγμή.

Όλα τα στοιχήματα έλεγαν ότι θα βγει πρώτη η Άνοιξη. Τελικά ήρθε 13η αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις του κόσμου και άντεξε στον χρόνο. Φέτος με τίμησαν στο Τελ Αβίβ και με φώναξαν για να με βραβεύσουν για την Άνοιξη. Είμαι μία από τις πιο αγαπημένες τους φωνές εκεί. Ήταν μια πολύ συγκινητική βραδιά, έζησα πολύ σπουδαίες στιγμές. Ήρθαν μέχρι και υπουργοί στη βράβευσή μου, ήταν μία συγκινητική βραδιά».

Κλείνοντας, η Σοφία Βόσσου είπε για τον Ανδρέα Μικρούτσικο: «Ευχαριστώ τον Ανδρέα μου που έγραψε ένα τόσο σπουδαίο τραγούδι και που μοιραστήκαμε όλη μας την καλλιτεχνική ζωή».