Σοφία Παυλίδου για Χρήστο Φερεντίνο: «Είχαμε μεγάλο δέσιμο αυτά τα 18 χρόνια που ήμασταν μαζί»

Παυλίδου Φερεντίνος

"Για εμένα το να έχω καλές σχέσεις με τον πατέρα των παιδιών μου ήταν επιτακτική ανάγκη. Θα ήταν χαζομάρα να αφήσουμε να χαθεί όλη η αγάπη που είχαμε μεταξύ μας λόγω του διαζυγίου".

Τη Σοφία Παυλίδου συνάντησε η κάμερα της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι» και ο ρεπόρτερ Οδυσσέας Μητσόπουλος. Η γνωστή ηθοποιός, λίγες ώρες πριν τη μεγάλη πρεμιέρα της νέας σειράς Famagusta, στην οποία συμμετέχει, μιλά για τη φιλόδοξη παραγωγή του Μεγάλου Καναλιού, τις ιστορίες που άκουσε η ίδια για την τουρκική εισβολή, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται και στις σχέσεις που διατηρεί σήμερα με τον πρώην σύζυγό της, Χρήστο Φερεντίνο.

«Προσωπικά πιστεύω πως μία τέτοια δουλειά έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό στην τηλεόραση. Το θέμα μας αγγίζει όλους, αφορά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το ’74. Τον φετινό Ιούλιο είναι η επέτειος των 50 ετών. Πίσω από το Famagusta υπάρχει μία ιστορική έρευνα. Οι ιστορίες που έχουμε ακούσει είναι αληθινές και συγκλονιστικές», δηλώνει η Σοφία Παυλίδου.

«Κάποιες από τις γυναίκες που μιλήσαμε έμειναν έγκυες από τους βιασμούς, τις πήγαιναν στην Κύπρο για έκτρωση. Κάποια από τα θύματα βιασμού επέλεξαν να κρατήσουν τα παιδιά τους αλλά η κοινωνία τους αντιμετώπισε ως μιάσματα», περιγράφει στην κάμερα του MEGA η γνωστή ηθοποιός.

«Οι γιοι μου δεν με κυκλοφορούν έξω. Ούτε εγώ στην ηλικία τους ήθελα να κυκλοφορώ με τους γονείς μου. Για εμένα το να έχω καλές σχέσεις με τον πατέρα των παιδιών μου ήταν επιτακτική ανάγκη. Έχω την ανάγκη να έχω γαλήνη μέσα μου κι αυτό δεν γίνεται όταν έχει θυμό για έναν άνθρωπο», απαντά η Σοφία Παυλίδου αμέσως μετά, όταν η συζήτηση στρέφεται στους γιους και τον πρώην σύζυγό της.

«Αυτά τα 18 χρόνια που ήμασταν μαζί ήταν ουσιαστικά και είχαμε μεγάλο δέσιμο. Θα ήταν χαζομάρα να αφήσουμε να χαθεί όλη η αγάπη που είχαμε μεταξύ μας λόγω του διαζυγίου. Πολύ σύντομα αφήσαμε στην άκρη τους θυμούς και τους εγωισμούς και κρατήσαμε μεταξύ μας την αγάπη που μας ένωσε και αρχικά», καταλήγει στις δηλώσεις της η Σοφία Παυλίδου.