Σοφία Μπεκατώρου: Η απάντησή της στις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια

Σοφία Μπεκατώρου

«Μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η κακοποίηση είναι ένα κακούργημα», λέει η Σοφία Μπεκατώρου.

Για τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο Λευτέρης Πετρούνιας και οι οποίες σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, απάντησε η Σοφία Μπεκατώρου.

«Από τη στιγμή που ανασκεύασε τη δήλωσή του ο Λευτέρης Πετρούνιας, θεωρώ ότι έχει κατανοήσει το λάθος που έγινε στις πρώτες του δηλώσεις. Για μένα είναι πολύ ξεκάθαρα ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν να κάνουν ούτε με το φύλο, ούτε με την καταγωγή, ούτε με την προέλευση κάποιου ανθρώπου, ούτε από την οικονομική του κατάσταση. Μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η κακοποίηση είναι ένα κακούργημα», είπε αρχικά η Σοφία Μπεκατώρου.

Η Σοφία Μπεκατώρου πρόσθεσε στη συνέχεια: «Από εκεί και πέρα, χωρίς να εστιάσω στον Λευτέρη συγκεκριμένα, τα λόγια αυτά τα θεωρώ ότι κάλλιστα μπορούν να εκπροσωπούν κάποιο μερίδιο ανθρώπων μέσα στην κοινωνία μας και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να εστιάσουμε στην Παιδεία, έτσι ώστε να φροντίσουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν τι σημαίνει κακοποίηση, τι σημαίνει να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας και πώς πρέπει να λειτουργούμε».

Η Σοφία Μπεκατώρου είπε επίσης: «Να μη λειτουργούμε με βάση τα στερεότυπα μίας πατριαρχικής κοινωνίας, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο που ζούμε ως κοινωνικό σύνολο και να είμαστε αντίθετοι στην έμφυλη βία. Δεν μπορώ να ξέρω την πρόθεση του Λευτέρη. Το μόνο που ξέρω είναι ότι εγώ προσωπικά στηρίζω όλα τα θύματα κακοποίησης, ανεξαρτήτως προελεύσεως. Ξέρω πολύ καλά ότι κάποιος ή κάποια, για να βγουν να μιλήσουν δημόσια, έχουν περάσει από ένα κυκεώνα και καταβάλλουν μία τεράστια προσπάθεια».

«Και μόνο γι’ αυτό είναι αξιέπαινα τα θύματα. Εάν ως κοινωνία, αντί να κλείσουμε τα αυτιά μας, τα ανοίξουμε και λειτουργήσει ο καθένας φορέας με τον τρόπο που πρέπει, τότε θα υπάρχει και η δικαιοσύνη και ευχόμαστε όλοι να εξαλειφθεί η βία. Αυτό είναι το ζητούμενο. Δεν έχω έρθει σε επαφή μαζί του, αλλά θα μιλήσουμε. Μου έχει στείλει τη δήλωσή του και εγώ δεν την είχα δει. Πιστεύω ότι ήταν κακώς κείμενο», είπε κλείνοντας η Σοφία Μπεκατώρου.