Σοφία Μουτίδου: «Είμαι με την άποψη της Χρυσούλας…»

«Αυτό είναι group therapy, δεν είναι βράβευση.»

Την άποψη της για τα όσα έγιναν στα βραβεία Κάρολος Κουν είπε η ηθοποιός Σοφία Μουτίδου. Παίρνοντας θέση στον τηλεοπτικό διάλογο που έχει ξεκινήσει σχετικά με το περιστατικό ανάμεσα στη Χρυσούλα Διαβάτη και τον Σάκη Ρουβά.

«Καταρχήν οι ηθοποιοί φοβούνται μη τους πάρουν τηλέφωνο και πρέπει να πουν τη γνώμη τους. Δεύτερον, είναι πολύ πιο φιλικό να πεις ότι είσαι ενάντια στην δήλωση της Χρυσούλας, που θεωρείται πιο in, από ότι να πεις ότι είσαι με τη Χρυσούλα. Εγώ ξεκάθαρα είμαι με την άποψη της Χρυσούλας Διαβάτη, πέραν του ότι δεν μπορώ να είναι αντικειμενική γιατί είναι πάρα πολύ φίλη μου, αλλά είμαι αντικειμενική παρ' όλ' αυτά.» λέει η Σοφία Μουτίδου για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στις βραβεύσεις.

Για τη Χρυσούλα Διαβάτη και τον Σάκη Ρουβά, η ηθοποιός τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της συναδέλφου της επιχειρηματολογώντας για αυτό:

«Νομίζω ότι είμαι με την άποψη της Χρυσούλας όσον αφορά στο βραβείο αυτό της τραγωδίας. Έχω κουραστεί κι εγώ με τα βραβεία, γιατί από μία αίθουσα βραβείων φεύγουμε όλοι βραβευμένοι πια. Υπήρχε κάποτε ο πρώτος και ο δεύτερος.Τώρα είναι δύο δεύτεροι, τρεις πρώτοι…Ξαφνικά είναι τρεις πρόεδροι, εφτά αντιπρόεδροι, τέσσερα βραβεία και λες όλοι είναι βραβευμένοι; Αυτό είναι group therapy, δεν είναι βράβευση. Δηλαδή ας το κάνουμε βράβευση.»

«Όσον αφορά στον Σάκη και στην Χρυσούλα λέω, έστω ότι ένας ηθοποιός, πάρα πολύ ζωηρός, νέος, ταλαντούχος έλεγε ένα πολύ ωραίο ποπ τραγούδι, π.χ. ο Τσαλταμπάσης. Δε θα ήταν πολύ περίεργο να πάρει βραβείο ποπ τραγουδιστή ενώ είναι ηθοποιός; Αν εκτελούσε μία φορά κάτι σε έναν άλλον τομέα; Από εκεί και πέρα νομίζω της τραγωδίας το βραβείο είναι κάτι πολύ βαρύ, κάτι ασήκωτο. Αυτό παρόλο που έχω ξεροσταλιάσει πάνω από τις φωτογραφίες του Σάκη, χρόνια τρελαμένη. Απλώς είναι πολύ διαφορετικό πράγμα»

//www.youtube.com/embed/11qy5s9lqGg