Σοφία Μανωλάκου: «Υπάρχουν περίοδοι που ακόμα και τα φάρμακα για την νόσο Crohn δεν μου κάνουν κάτι»

Σοφία Μανωλάκου

"Πλέον ζω λίγο πιο συνειδητοποιημένα από ότι πριν, δεν γίνομαι έρμαιο των καθημερινών καταστάσεων" ομολογεί η Σοφία Μανωλάκου.

Με αφορμή την παράσταση «Μαλλιά κουβάρια» του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, η Σοφία Μανωλάκου συνάντησε την Ανθή Σαλαγκούδη και τον Γιώργο Παγάνη στο πλατό της εκπομπής «Κουβέντα να γίνεται» το Σάββατο στο Action 24. Η καλλονή πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην νόσο Crohn και τους τρόπους που ανακάλυψε προκειμένου να την διαχειρίζεται και να συμπορεύεται στην καθημερινότητα μαζί της.

Ειδικότερα, η Σοφία Μανωλάκου εξομολογήθηκε πως «η νόσος Chron είναι μια ασθένεια του εντέρου, ένα αυτοάνοσο νόσημα. Πήγα στον γιατρό και με τα συμπτώματα που είχα το διαγνώσαμε. Απλά συνήθως λέω πως για θέματα υγείας είναι καλύτερο ο καθένας να απευθύνεται στους γιατρούς γιατί ο καθένας λέει την προσωπική του άποψη. Κάποιες φορές που είχα μιλήσει, μου έστελναν μηνύματα και μου έλεγαν «εγώ όμως το περνάω με αυτόν τον τρόπο, ενώ εσύ το περνάς έτσι». Οπότε δεν θέλω να τοποθετούμε, μιλάω μόνο για εμένα και την προσωπική μου περίπτωση».

«Όταν στρεσάρομαι αυτό βγαίνει πιο έντονα. Υπάρχουν περίοδοι που είμαι στρεσαρισμένη και ακόμα και τα φάρμακα δεν κάνουν κάτι. Όταν πρωτοπήγα στον γαστρεντερολόγο και τον ρώτησα τι θα κάνουμε, μου είπε πως «θα πας πρώτα σε έναν ψυχολόγο για να ηρεμήσεις, να σου φύγει το στρες, να μάθεις να διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις και μετά θα συνεχίσουμε». Αυτό είπε σε εμένα και με βοήθησε πολύ».

«Είδα αλλιώς τη ζωή και πλέον ζω λίγο πιο συνειδητοποιημένα από ότι πριν. Δεν γίνομαι έρμαιο των καθημερινών καταστάσεων και του στρες, «όλα θα τα κάνουμε» λέω. Με βοήθησε πολύ και η ψυχοθεραπεία που ξεκίνησα τότε γιατί δεν μπορούσα να διαχειριστώ το στρες και την καθημερινότητα μου» πρόσθεσε ακόμα η Σοφία Μανωλάκου στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο του Action 24.