Σοφία Κουρτίδου: «Ήρθα με μια βαλίτσα γεμάτη όνειρα αλλά η ζωή δεν ξέρεις ποτέ που θα σε βγάλει»

Σοφία Κουρτίδου

"Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ο επόμενος, εγώ είμαι η Κουρτίδου και είμαι αυτό που είμαι" εξηγεί η Σοφία Κουρτίδου.

Την Σοφία Κουρτίδου φιλοξένησαν η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος, το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, στο πλατό της εκπομπής Στούντιο 4 στην ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, μάλιστα, η νεαρή τραγουδίστρια μίλησε για το πλήθος των ασχολιών της, το ξεκίνημα στον χώρο του τραγουδιού και τα πρώτα της βήματα στον καλλιτεχνικό χώρο.

Πιο συγκεκριμένα, η Σοφία Κουρτίδου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είναι καλό να εκφραζόμαστε ελεύθερα και να κάνουμε αυτό που αισθανόμαστε. Εγώ από μωρό δεν μπορούσα να μπω σε κάποιο κουτάκι και ήμουν έτσι από μικρό παιδί. Δεν νομίζω πως είναι τόσα πολλά αυτά που κάνω, μπορεί να φαίνονται πολλά αλλά, όταν μια προσωπικότητα είναι πολυσχιδής, στην ουσία όλα αυτά έχουν έναν κοινό παρανομαστή. Εγώ είμαι δηλαδή ο άνθρωπος με τις ευαισθησίες μου, με την δημιουργικότητα μου άλλοτε στην πιο κωμική πλευρά και άλλοτε στην πιο συναισθηματική πλευρά, το ίδιο είναι και στα τραγούδια και την τέχνη μου».

«Ήρθα από την Αλεξανδρούπολη με μια βαλίτσα γεμάτη όνειρα αλλά η ζωή δεν ξέρεις ποτέ που θα σε βγάλει. Νομίζω πως αυτό είναι και το σημαντικότερο από όλα. Να είσαι δηλαδή ανοιχτός και θεωρώ πως δεν μπορούμε να ξέρουμε αν υπάρχει ζήτηση για κάτι αν δεν υπάρξει η προσφορά. Θέλω να πω ότι οι εταιρίες μπορεί να έχουν συνηθίσει με έναν συγκεκριμένο τρόπο έναν καλλιτέχνη να θέλουν τον επόμενο τάδε. Δεν χρειάζεται όμως κάποιος να είναι ο επόμενος. Εγώ είμαι η Κουρτίδου και είμαι αυτό που είμαι».

«Οι γονείς μου δεν είχαν καμία σχέση με την μουσική, δεν προέρχομαι δηλαδή από μια οικογένεια που είχα κάποιο ερέθισμα. Οπότε για αυτό και λέω πως αυτό δεν είναι κάτι που εσύ επιλέγεις αλλά σε επιλέγει. Δεν θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά» πρόσθεσε, ακόμα, η Σοφία Κουρτίδου στην ψυχαγωγική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.