Σοφία Φιλιππίδου: «Απέτυχα στην τηλεόραση γιατί ονειρεύτηκα ότι μπορώ να κάνω τα δικά μου πράγματα»

Σοφία Φιλιππίδου

«Προσπάθησα μερικά χρονιά, έγραψα τα δικά μου σενάρια, αλλά δεν κατάφερα τελικά να τα πουλήσω», λέει η Σοφία Φιλιππίδου.

Η Σοφία Φιλιππίδου άνοιξε την καρδιά της στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και μίλησε για την αποχή της από την τηλεόραση, την κακοποιητική συμπεριφορά που την σημάδεψε και η «ερωτική» συνάντηση με τον κουκουλοφόρο.

«Ευτυχία είναι να μπορέσω να ονειρευτώ κάτι και να έχω δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να το κάνω πραγματικότητα. Πιστεύω στην ευτυχία και την επιδιώκω. Ένα γεγονός  που με σημάδεψε, ήταν το χαστούκι που μου έδωσε ένας δάσκαλος στο δημοτικό επειδή μπέρδεψα μια λέξη στον εθνικό ύμνο», είπε αρχικά η Σοφία Φιλιππίδου.

Για την αποχή της από την τηλεόραση, η Σοφία Φιλιππίδου είπε: «Απέχω από την τηλεόραση γιατί δεν θέλω. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι στο χέρι μου να κάνω τηλεόραση και ότι είναι πολύ εύκολο, ενώ αυτό δεν ισχύει. Απέτυχα στην τηλεόραση γιατί ονειρεύτηκα ότι μπορώ να κάνω τα δικά μου πράγματα. Προσπάθησα μερικά χρονιά, έγραψα τα δικά μου σενάρια, αλλά δεν κατάφερα τελικά να τα πουλήσω. Απέρριψα πολλές προτάσεις στην τηλεόραση, ωστόσο δεν μετάνιωσα κανένα όχι που είπα. Ήταν συνειδητά».

Η Σοφία Φιλιππίδου πρόσθεσε στη συνέχεια: «Με τον σύντροφο μου είμαστε μαζί 30 χρονιά. Το μυστικό είναι ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα πως θα είμαστε μαζί και την επόμενη ημέρα. Όταν έπαιξα στην Επίδαυρο ήμουν ευτυχισμένη. Ανέβηκα τρομαγμένη στη σκηνή και μετρά την ερμηνεία μου, αισθάνθηκα ότι η σκηνή ολοένα και μεγάλωνε, στη συνέχεια ένιωσα ότι είδα το σκήνωμα μου και άρχισα να κλαίω».

«Στις διαδηλώσεις στα Εξάρχεια, ένας νεαρός κουκουλοφόρος ήρθε προς τα εμένα κατέβασε την κουκούλα του και μου είπε “εγώ είμαι”. Ένιωσα μεγάλη αγάπη και συμπάθεια προς αυτή τη νεολαία. Δε φοβήθηκα καθόλου. Ήταν τόσο τρυφερό. Σχεδόν ερωτικό», ανέφερε η Σοφία Φιλιππίδου.