Σοφία Φιλιππίδου: «Απελπίστηκα όταν πέτυχα στην τηλεόραση να γράφω τα δικά μου κείμενα»

Σοφία Φιλιππίδου

"Ήταν μια μεγάλη απογοήτευση, έχασα την πίστη μου" εξομολογήθηκε η Σοφία Φιλιππίδου.

Στον καναπέ της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» βρέθηκε η Σοφία Φιλιππίδου, το μεσημέρι του Σαββάτου, προκειμένου να συναντήσει τη Ναταλία Γερμανού και τη Ναταλία Αργυράκη στον Alpha. Μέσα σε όλα, η δημοφιλής πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση που έχει με το κομμάτι των ονείρων.

Πιο συγκεκριμένα, η Σοφία Φιλιππίδου εξομολογήθηκε πως «όταν στην τηλεόραση «πέτυχα» ευτυχώς να γράφω και να παίζω τα δικά μου κείμενα, απελπίστηκα γιατί ήταν μια μεγάλη απογοήτευση. Πίστευα ότι γράφω και ακόμα το πιστεύω αλλά έχασα την πίστη μου. Κατάφερα να κάνω μια δική μου δουλειά στην τηλεόραση η οποία όμως δεν πήγε καλά και απελπίστηκα. Μετά είπα «εντάξει, ας πάω στο σπίτι μου να κάνω θέατρο». Ευτυχώς. Όμως αυτό με έκανε να σταματήσω να γράφω αν και έγραφα από 13 χρονών».

«Σκέφτομουν «και τώρα τι θα κάνω που δεν θα γράφω; Πως θα ζω;» και σκέφτηκα πως «εγώ βλέπω κάτι ωραία όνειρα, δεν κάθομαι να τα γράφω και να τα ζωγραφίζω;». Γιατί αυτό δεν θα μου το απαγόρευε κανείς και ούτε θα περνούσε από καμία κρίση. Ήταν δικά μου, τα έγραφα εγώ για μένα, είναι μέσα στα τετράδια μου και έτσι έχω 25 τετράδια ονείρων».

«Όλοι οι άνθρωποι βλέπουν παράξενα όνειρα αλλά ίσως δεν τους δίνουν σημασία γιατί δεν προλαβαίνουν. Εγώ ξυπνάω καμιά φορά τη νύχτα και γράφω μια λέξη γιατί τα όνειρα είναι σαν τα έργα του Μπέκετ. Δεν υπάρχει ειρμός» συμπλήρωσε, επίσης, η Σοφία Φιλιππίδου στην ψυχαγωγική εκπομπή του Alpha. «Συνήθως το όνειρα γλιστράνε… Όταν ξυπνάς, φεύγει η λέξη, γλιστράει και πάει σε ένα μαύρο σκοτάδι και πρέπει να βρεις έναν τρόπο να την τραβήξεις με ένα νήμα επάνω».