Σκληρή κριτική Λιανού για Ρουβά: «Ποιος Μπιθικώτσης θα «έσκαγε» με σεκιουριτάδες;»

Πώς σχολίασαν στο «Όλα Παίζουν» την ερμηνεία του Σάκη Ρουβά στο «Άξιον εστί»;

Οι παρουσιαστές του «Όλα Παίζουν» δε θα μπορούσαν να μην εκφράσουν και εκείνοι την άποψη τους για την ερμηνεία του Σάκη Ρουβά στο «Άξιον Εστί» το βράδυ του Σαββάτου στην κατάμεστη πλατεία της Νέας Σμύρνης προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη. Η Μπέττυ Μαγγίρα και η Κατερίνα Καινούργιου μίλησαν με κολακευτικά λόγια για τον τραγουδιστή, η Αλέκα Καμηλά κράτησε μια μετριοπαθή στάση, ενώ ο Γιώργος Λιανός ήταν κάθετος στην άποψη του η οποία ήταν αρνητική όχι για τον καλλιτέχνη, αλλά για αυτό του το εγχείρημα.

Μπέττυ Μαγγίρα: «Εμένα ο Σάκης μου άρεσε. Δεν ξέρω τι λένε οι ειδικοί. Αν ποστάρισε τη φωνή του αλλού. Ούτε λυγμούς Σάκη άκουσα… εντάξει, καμιά φορά τενόριζε λίγο, αλλά λίγα πράγματα θέλω να πω. Είδα στο πρόσωπο του το άγχος και την αγωνία για αυτό που πάει να κάνει. Σαν παιδάκι μικρό. Μου ερχόταν να τον πάρω μια αγκαλιά και να του πω μπράβο Σάκη.»

Κατερίνα Καινούργιου: «Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Έχω ακούσει πολλές κριτικές. Θέλω να σας πω τι μου άρεσε. Επειδή εγώ μουσικός δεν είμαι, αυτό που άκουσα μου φαινόταν πολύ ωραίο και άρτιο. Αυτό που είπες, ότι έχει αυτή την αγωνία και το άγχος εμένα μου έβγαλε έναν σεβασμό και μου αρέσει που ένας τόσο μεγάλος καλλιτέχνης τη στιγμή εκείνη έδειξε μια μετριοπάθεια, έναν σεβασμό και να ξέρετε ότι το άγχος εμένα πολλές φορές μου αρέσει γιατί δείχνει έναν άνθρωπο που είναι χαμηλών τόνων και εκείνη τη στιγμή σέβεται αυτό που κάνει. Για αυτό ανέβηκε πιο ψηλά στα μάτια μου.»

Αλέκα Καμηλά: Συμφωνώ αλλά δε θα ήθελα να πω τίποτα παραπάνω. Πολύ ωραίος. Εντάξει, είπατε τη γνώμη σας, νομίζω ότι δε θα ήθελα να πω τη γνώμη μου. Ήταν πάρα πολύ ωραίος, θα πήγαινα να τον ακούσω αν ήταν στη γειτονιά μου.Παιδιά να σας πω κάτι; Εγώ μένω στο ότι ήταν κούκλος. Αντιμετώπισε με μεγάλη σοβαρότητα αυτό που ανέλαβε και φαινόταν αυτό το άγχος, ήταν πολύ γλυκός, για αυτούς που τον αγαπάνε, μπορούν να δουν αυτό το άγχος, αυτή την αγωνία. Μου έκανε λίγο μαθητής στο σχολείο. Πολύ γλυκό τον βρήκα και με σοβαρότητα. Εντάξει τώρα αν άρεσε σε κάποιους ή όχι, εγώ δεν είμαι ειδικός.

Γιώργος Λιανός: «Πιστεύω ότι το καλύτερο σχόλιο ήταν του Σεφερλή που λέει ότι «ο Σάκης ήταν πάρα πολύ καλός, δεν θύμιζε Σάκη». Παιδιά εμένα δε μου άρεσε καθόλου. Δεν μου άρεσε καθόλου και είμαι κάθετος για αυτό γιατί το «Άξιον εστί» έχει τρεις ρόλους, έχει έναν αφηγητή, έναν βαρύτονο, ο Σάκης μπερδεύτηκε λιγάκι και το έπαιζε κι αυτός βαρύτονος που και που και έναν λαϊκό τραγουδιστή. Τι σχέση έχει ο Σάκης με λαϊκό τραγουδιστή; Άλλο πράγμα κάνει ο άνθρωπος που το κάνει υπέροχα καταπληκτικά. Εκνευρίστηκα πάρα πολύ που είδα μια φωτογραφία που είναι με δύο σεκιουριτάδες που κοιτάνε με ένα ύφος βλοσηρό όλον τον κόσμο. Ποιος Μπιθικώτσης θα «έσκαγε» με σεκιουριτάδες; Με ενοχλεί όλο το lifestyle δίπλα σε αυτό το πράγμα, το «Άξιον Εστί», Action ST θα μπορούσε να λέγεται η βαφή για τα μαλλιά του, the new modern. Δε μου αρέσει καθόλου αυτό το πράγμα. Το «Άξιον Εστί» έχει ρόλο για λαϊκό τραγουδιστή. Δηλαδή τραγουδιστή που έχει και τη λαϊκή φωνή, ερμηνεύει τέτοια πράγματα. Ο Σάκης κακά τα ψέματα, τον έχω δει και στο μαγαζί, λαϊκά τραγούδια δεν κάνει να λέει. Μπορεί να είναι πάνσωστος τραγουδιστικά, λάτρεύω τις μπαλάντες του, λατρεύω το «αίμα, δάκρυα και ιδρώτας», είναι ένας ρόλος, ο Σάκης είναι μια μορφή τραγουδιού συγκεκριμένη, ας μην μπερδεύεται με πράγματα τα οποία δεν του πάνε σαν στυλ. Το έφερε εις πέρας. Ήταν πάρα πολύ σωστός στις νότες και πολύ πιστός στο συγκεκριμένο έργο. Εγώ δε θα μπορούσα να το κάνω. Θα ήθελα να κάτσω να το μελετήσω έξι μήνες αυτό το πράγμα για να βγω να το πω. Απλά εμένα μου »κλωτσούσε» πάρα πολύ η φωνή που άκουγα με το συγκεκριμένο έργο.»

https://www.youtube.com/embed/LR0Rn4DFv9w