«Σεφ Πάστα Βράστα»: Η οικογένεια Σοφιανού επιστρέφει με νέα παιδική εκπομπή στην ΕΡΤ2

Σεφ Πάστα Βράστα

Μια μεγάλη παραμυθοπεριπέτεια με πολύ γέλιο και πολλά απρόοπτα αρχίζει στην ΕΡΤ2.

«Σεφ Πάστα Βράστα» είναι ο τίτλος της νέας παιδικής εκπομπής, που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 15:30 στην ΕΡΤ2 και στο webtv της ΕΡΤ. Πρόκειται για μια πρωτότυπη παιχνιδοπεριπέτεια που συνδυάζει περιπέτειες και παραμύθια με τις κούκλες της Οικογένειας Σοφιανού, παιχνίδι στο στούντιο, διαδραστική συμμετοχή των παιδιών από το σπίτι, προτάσεις για δημιουργική ενεργοποίησή τους, επαφή με τη φύση, καθώς και ρεπορτάζ απ’ όλη την Ελλάδα, όπου πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά.

[dfp_ads id=236982]

Το πλαίσιο της ιστορίας είναι ένας μαγικός κουκλότοπος, στον οποίο έχουν καταφύγει κούκλες και ήρωες παραμυθιών που έχουν ξεχαστεί μέσα στην αντάρα της εποχής, αλλά και αδέσποτα ζώα που έχασαν την επαφή με τους ανθρώπους που τα φρόντιζαν. Στον κουκλότοπο της Μαμπρίβια, όπως τον ονόμασαν, μπορούν πάλι να παίξουν με τα παιδιά που έρχονται να τους δουν, να πουν ιστορίες, να περάσουν ανέμελα, χωρίς να ξέρουν όμως πως στην πλαγιά του βουνού Υμφητός που επιβλέπει τον κάμπο, σε μια σπηλιά ο μάγος Μόισλι και η παρέα του δεν τους βλέπουν με καλό μάτι και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τους κάνουν τη ζωή δύσκολη.


Η ιστορία αρχίζει μ’ ένα αναπάντεχο γεγονός. Ένας μεγάλος σάκος πέφτει ξαφνικά ουρανοκατέβατα στη λιμνούλα με τα χρυσόψαρα. Από μέσα θα βγει, λίγο τραυματισμένος, ο γλυκούλης Σεφ Πάστα Βράστα, ο οποίος θα γίνει το νέο μέλος της κουκλοπαρέας και θα προκαλέσει πολλά αναπάντεχα, αλλά και πολύ γέλιο. Μαζί με τους παρουσιαστές, τον Μιχάλη, τη Νεφέλη και τον μικρό Ιάσονα, αλλά και τον Σκούφη, τον Παταπούφ, τον μικρό γαϊδαράκο του κουκλότοπου, τον Μανωλάκη, αλλά και την υπόλοιπη κουκλοπαρέα, θα ζήσουν περιπέτειες, θα παίξουν πρωτότυπα παιχνίδια θα κάνουν ρεπορτάζ και θα φροντίσουν για μια πολύ κεφάτη ωριαία συντροφιά για τα παιδιά… και για τους μεγάλους.
Η κάθε εκπομπή έχει έναν βασικό μίτο πλοκής, εμπεριέχει παραμύθια, ρεπορτάζ, παιχνίδια, κατασκευές και ανταποκρίσεις παιδιών απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παρουσιάζουν: οι κούκλες -γνωστές και καινούργιες- της Οικογένειας Σοφιανού, ο Μιχάλης Γλυνιαδάκης (επιστάτης του κουκλότοπου), η Νεφέλη Κυριακίδη (η ρεπόρτερ γραμματέας) και περιστασιακά ο μικρός Ιάσονας Κανδηλώρος.
Κείμενα: Ήβη Σοφιανού.
Σκηνικά: Τάκης Νικολαΐδης, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βαγγέλης Λαχτάρας.
Μοντάζ: Δημήτρης Πολυδωρόπουλος.
Επιμέλεια θεμάτων-μουσική-σκηνοθεσία: Φαίδων Σοφιανός.
Εκτέλεση παραγωγής: Φ. Σοφιανός και Σια Ο.Ε.

Έναρξη – Επεισόδιο 1o

Στον κουκλότοπο Μαμπρίβια, όπου έχουν καταφύγει κούκλες απ’ όλο τον κόσμο, την ώρα της πρόβας του θεατρικού, ένα αναπάντεχο γεγονός σημαίνει συναγερμό.
Ένας τεράστιος σάκος πέφτει ξαφνικά από τον ουρανό μέσα στη λιμνούλα με τα χρυσόψαρα. Από το μεγάλο πλατς ταράζεται όλος ο κουκλότοπος, αλλά και το βουνό Υμφητός, όπου μέσα σε μια σπηλιά κάποιοι επιβουλεύονται τον παραμυθόκοσμο στην πλαγιά του βουνού.
Τι κρύβεται μέσα στον μεγάλο άσπρο σάκο; Ποιοι κρύβονται μέσα στη σπηλιά;
Θα καταφέρουν ο Μιχάλης, η Νεφέλη, ο Ιάσονας, αλλά και ο Σκούφης με τον Παταπούφ μαζί με τα παιδιά να λύσουν το μυστήριο;