Σαν το Δεύτερο δεν θα ‘χει – Συντονιστείτε

ΕΡΤ

Οι εκπλήξεις του νέου ραδιοφωνικού προγράμματος της ΕΡΤ.

Τι κοινό έχουν ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Χρήστος Λούλης, ο Στάθης Δρογώσης, ο Μανώλης Φάμελλος και η Λίνα Νικολακοπούλου; Και τι συνδέει τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, τον Φοίβο Δεληβοριά, τον Μίνωα Μάτσα, τον Οδυσσέα Τσάκαλο, την Μαρία Παπαγεωργίου και τον Δημήτρη Πιατά; Όχι, δεν πρόκειται για μια παράξενη παράσταση εν μέσω κορονοϊού, αλλά για το νέο πρόγραμμα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας.

Η ΕΡΤ διεκδικεί φέτος να κάνει την έκπληξη όχι μόνο τηλεοπτικά, αλλά και ραδιοφωνικά. Και, το πιστεύετε ή όχι, όλα τα ονόματα που διαβάσατε στον πρόλογο και πολλά ακόμη, θα βγουν στον αέρα του Δεύτερου Προγράμματος (102,9 & 103,7) με τις δικές τους εκπομπές σε μια νέα ζώνη έκπληξη στην οποία γνωστά και αγαπημένα σε όλους πρόσωπα από το χώρο του τραγουδιού, του θεάτρου, της λογοτεχνίας, θα πραγματοποιούν κύκλους εκπομπών παίζοντας τα αγαπημένα τους τραγούδια και αφηγούμενοι τις δικές τους γνωστές και άγνωστες ιστορίες.

Η αρχή μάλιστα θα γίνει από την ερχόμενη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα. Ποια είναι η πρώτη ομάδα που θα ξεκινήσει αυτήν την τόσο ενδιαφέρουσα ιδέα:  Δευτέρα Στάθης Δρογώσης, Τρίτη Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Τετάρτη  Φοίβος Δεληβοριάς, Πέμπτη Οδυσσέας Τσάκαλος με φίλους, Παρασκευή η Μαρία Παπαγεωργίου και Σάββατο η Λίνα Νικολακοπούλου.

Δεν είναι μόνον αυτή η έκπληξη του νέου ραδιοφωνικού προγράμματος της ΕΡΤ.

Οι πρωινές εκπομπές από τη Δευτέρα θα γίνουν δίωρες. Μικρές δόσεις ενημέρωσης και μεγάλες δόσεις μουσικής στο ξεκίνημα της μέρας. Στις 10 το πρωί θα μας καλημερίζει η Ελένη Γιαννοπούλου, νέα άφιξη στο Δεύτερο, σαν έτοιμη από καιρό. Τα Τραγούδια της Παρέας, τα τελευταία νέα στη Μουσική και τους Μουσικούς, ο ήχος ο ηλεκτρικός, μας οδηγούν ως το απόγευμα.

Τα πιο ωραία λαϊκά…

Μετά την παρέα των καλλιτεχνών, το βράδυ, το Δεύτερο επιλέγει τη λαϊκή ζώνη. Από τις 9 μ.μ. με το κύρος του Γιώργου Τσάμπρα και στις 10 μ.μ. με την υπογραφή της Άντρης Βασιλειάδου, -νέα άφιξη επίσης- ρεμπέτικο, λαϊκό και ελαφρολαϊκό, μια μουσική διαδρομή οκτώ δεκαετιών με το δημοφιλέστερο είδος της μουσικής μας στην πιο ποιοτική εκδοχή του.

Το παραδοσιακό τραγούδι μας

Η ζώσα μουσική μας παράδοση, η βάση του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού είναι ένα από τα θεμέλια του νέου προγράμματος του Δεύτερου. Το Σαββατοκύριακο στη μία το μεσημέρι ξεκινάμε μια συνολική επαναπροσέγγιση της παραδοσιακής μουσικής με μια νέα εκπομπή για το δημοτικό τραγούδι, με τη Δήμητρα Κόχυλα. Συνέργειες με τον Καλλιτεχνικό Σύλλογο Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου, το Μουσικό Λαογραφικό Αρχείο Μέλπως Μερλιέ, με τον Σύλλογο Σίμωνα Καρά και άλλους φορείς, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με τη ζωντάνια των σύγχρονων νεανικών μουσικών και συγκροτημάτων που «ξανακούν» τη δημοτική μας μουσική και την παραδίδουν στους επόμενους. Και αυτό είναι το πρώτο βήμα…

Στο πλευρό των καλλιτεχνών

Το Δεύτερο Πρόγραμμα ανοίγει τα studio του στους σύγχρονους δημιουργούς. Nέα, απρόβλεπτα live sessions, δίνουν συνέχεια στις δράσεις των καλλιτεχνών αυτό το δύσκολο διάστημα της πανδημίας, σε ένα περιβάλλον ασφαλές.

Το θέατρο επιστρέφει στο Ραδιόφωνο

Το Δεύτερο γίνεται ξανά το σπίτι των ηθοποιών. Με νέες θεατρικές παραγωγές ειδικά σκηνοθετημένες για το ραδιόφωνο, επιστρέφουν οι άνθρωποι του σημερινού θεάτρου εκεί όπου επί χρόνια αντηχούσαν οι φωνές των σπουδαιότερων ηθοποιών μας. Κάθε μήνα μια ολοκαίνουρια παράσταση.

Στις 19 Οκτωβρίου κάνουμε το πρώτο βήμα για το νέο Δεύτερο.

Και το επόμενο βήμα;

Σύντομα θα γνωρίσουμε τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες του Δεύτερου, το on demand περιεχόμενό μας με προδιαγραφές podcast, αλλά και πρωτότυπες ραδιοφωνικές παραγωγές στο ERTFlix με την υπογραφή του Δεύτερου.

Κρατήστε και ένα μυστικό: ΔεύτεροPlus. Έρχεται και αυτό!