Ρούλα Πατεράκη: Η «κλοπή» που της έκανε ο Δημήτρης Λιγνάδης – «Δεν με απασχολεί που είναι στη φυλακή»

Ρούλα Πατεράκη

«Με τον Δημήτρη Λιγνάδη έζησα και εγώ το metoo, αλλά με άλλο τρόπο», εξομολογείται η Ρούλα Πατεράκη.

Η κάμερα της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι!» συνάντησε τη Ρούλα Πατεράκη, η οποία μίλησε για τη δύσκολη δουλειά του ηθοποιού, τη συνεργασία της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την παράσταση που όπως αναφέρει η ίδια «της πήρε» ο Δημήτρης Λιγνάδης, αλλά και την αγάπη της στις κούκλες.

«Την Αλίκη στις επαναλήψεις που γίνονται συνεχώς δεν μπορώ να τη δω στην τηλεόραση. Με πληγώνει, δε θέλω να τη βλέπω. Μου κάνει κακό ότι λείπει. Θυμάμαι ότι μου έλεγε για το παιδί της ότι “ο Γιάννης είναι αστέρι”», είπε αρχικά η Ρούλα Πατεράκη.

Μιλώντας για τα μαθήματα υποκριτικής που έκανε με την Ελένη Φουρέιρα, η Ρούλα Πατεράκη είπε: «Ήρθε για λίγο και περάσαμε πολύ ευχάριστα, αλλά δεν μπορώ να σου πω αν πρέπει να είναι στην υποκριτική», ενώ για τον Σάκη Ρουβά ανέφερε: «Με το Σάκη Ρουβά θα ήθελα πάρα πολύ να ξαναδουλέψω. Μου αρέσει πολύ σαν χαρακτήρας, έχει μια καθαρότητα».

Για το κίνημα metoo και τον Δημήτρη Λιγνάδη, η Ρούλα Πατεράκη απάντησε: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης πήρε την ιδέα μου για την παράστασή μου, τον “Πελοποννησιακό πόλεμο” και έφυγε. Επειδή δεν μου αρέσει η λέξη “έκλεψε” προτιμώ τη λέξη “πήρε” τα πράγματα και έφυγε. Άρα με το Δημήτρη Λιγνάδη έζησα και εγώ το metoo, αλλά με άλλο τρόπο.

Δεν του ζήτησα το λόγο. Από ανθρώπους που παίρνουν ιδέες και φεύγουν, τι λόγο να ζητήσεις; Δεν με απασχολεί που είναι στη φυλακή, μάλιστα το έμαθα πιο αργά από όλους. Δεν πιστεύω ότι θα σταματήσει η σεξουαλική παρενόχληση στον κόσμο. Θα υποτροπιάσουν τα πράγματα ξανά».

Η Ρούλα Πατεράκη είπε κλείνοντας: «Τώρα έχω πάνω από 1.000 κούκλες. Έχω δέος, έχω πάθος. Θεωρώ ότι είναι το πιο όμορφο πράγμα. Στα γάντια δεν έχω αγάπη. Τα φοράω συνέχεια λόγω ενός προβλήματος που είχα από μικρή και έχω παγωμένα άκρα. Τα φορούσα για να ζεσταίνομαι. Όμως τα έχω συνηθίσει πολύ, και νιώθω μια ασφάλεια».