Ρούλα Κορομηλά – Το κορίτσι της διπλανής πόρτας που έγινε η εθνική μας παρουσιάστρια

Βίντεο: Δείτε αποσπάσματα από όλες τις εκπομπές που παρουσίασε η Ρούλα Κορομηλά

Είναι η γυναίκα που έδωσε λάμψη στην τηλεόραση, που “έχτισε” τα ψυχαγωγικά προγράμματα, που πρόσφερε θέαμα με όλη την σημασία της λέξης. Δεν είναι στημένη, δεν είναι ψεύτικη αλλά δεν είναι και αψεγάδιαστη… είναι έτσι απλά η Ρούλα. Η γυναίκα της διπλανής πόρτας που 10 εκατομμύρια Έλληνες αν την δουν να περνάει από δίπλα τους… δεν θα φωνάξουν κυριά Κορομηλά… αλλά θα πουν “Γεια σου Ρούλα!”.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Μεσσηνία. Ξεκίνησε την τηλεοπτική της καριέρα στα τέλη της δεκαετίας του '80 από την κρατική τηλεόραση με την πρωινή εκπομπή που είχε τίτλο “Μια καλημέρα είναι αυτή”. Πολύ γρήγορα μετακόμισε στην ιδιωτική τηλεόραση και καθιέρωσε προγράμματα που για πρώτη φορά έκαναν την εμφάνισή της στη μικρή οθόνη, όπως πρωινές εκπομπές, φαντασμαγορικά σόου αλλά και πάρα πολλοί τηλεμαρθώνιοι.

Το 1991 πηγαίνει στον Αντ1 και προφέρει καθημερινά τον “Πρωινό καφέ” σε εκατομμύρια Έλληνες. Τα μηχανάκια της AGB τρελαίνονται και τα πρωινά ανήκουν στην Ρούλα. Εκεί, μέσα σε 4 χρόνια κατέκτησε τον τίτλο της βασίλισσας στην πρωινή ζώνη.

Η Ρούλα αποφασίζει να βγει από το στούντιο και με την ομάδα του πρωινού καφέ γυρίζει όλη την χώρα. Σε κάθε live εκπομπή της έξω από το στούντιο του Αντ1 ο κόσμος συρρέει κατά χιλιάδες για να την δει από κοντά, για να της μιλήσει, για να παρακολουθήσει ζωντανά την αγαπημένη του πρωινή εκπομπή.

Το 1992 παράλληλα με τον πρωινό καφέ ανοίγει την αυλαία στο πρώτο τηλεοπτικό σόου με τίτλο Ciao ANT1 και η Ρούλα από παρουσιάστρια πρωινού γίνεται πλέον Showman!

Τρία χρόνια αργότερα, 1994 το Mega την ζητά απεγνωσμένα. Της κάνει την μεγαλύτερη οικονομική πρόταση που έχει γίνει ποτέ για μεταγραφή παρουσιαστή. Άλλωστε μέχρι εκείνη την στιγμή το ψυχαγωγικό πρόγραμμα του Αντ1 βρισκόταν στην πρώτη γραμμή έχοντας αφήσει πολύ πίσω το Mega και τα υπόλοιπα κανάλια. Η Ρούλα κλείνει την συμφωνία με το Mega και αφήνει τον Παράδεισο Αμαρουσίου με προορισμό την Αγία Παρασκευή και το Μπράβο!

Κάθε βράδυ Κυριακής εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολουθούσαν ένα φαντασμαγορικό σόου που δεν είχαν ξαναδεί. Ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που ξεπερνούσε κατά πολύ τα τότε τηλεοπτικά δεδομένα. Οι καλεσμένοι της… από την Αλίκη Βουγιουλάκη, την Άννα Βίσση, τον Αντώνη Ρέμο, τον Σάκη Ρουβά…
 

…μέχρι και την Madonna, τον Ρίκυ Μάρτιν, τον Έρος Ραμαζότι, τον Αντόνιο Μπαντέρας, τον Λούτσιο Ντάλα, την Τζίνα Λολομπρίτζιτα, την Μπριγκίτε Νίλσεν, την Βανέσα Μέι, τον Ντάνιελ Ντέι Λούις, την Ορνέλα Μούτι…
 

…και φυσικά όλα τα γνωστά πρόσωπα της τότε πολιτικής σκηνής από τον Μιλτιάδη Έβερτ μέχρι τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο.

Το Μπράβο ήταν τότε η ναυαρχίδα του Mega και η Ρούλα Κορομηλά κερδίζει επάξια τον τίτλο της εθνικής μας παρουσιάστριας. Δεν ήταν απλά μία παρουσιάστρια στην εκπομπή της, χόρευε, τραγουδούσε, έκανε σκέτς πάντα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Πολλές από τις εορταστικές της εκπομπές έχουν μείνει στην τηλεοπτική ιστορία, όπως η Πρωτοχρονιά που ο Διονύσης Σχοινάς έκανε πρόταση γάμου στην Καίτη Γαρμπή ή η ζωντανή σύνδεση με διαστημόπλοιο.

Ενώ μία ολόκληρη χώρα δάκρυζε μαζί της όταν έφερνε από το εξωτερικό δεκάδες Έλληνες μετανάστες που είχαν πολλά χρόνια να δουν τις οικογένειές τους.

Παράλληλα στο Mega παρουσιάζει τις απογευματινές εκπομπές Bravissimo και την καθημερινή εκπομπή “Ε, ναι λοιπόν” ενώ καθιερώνει και τους τηλεμαραθώνιους για κοινωφελείς σκοπούς. Μετά από τόσες επιτυχίες, είναι η πρώτη φορά που η Ρούλα Κορομηλά θα πει στους συνεργάτες της πως νιώθει περήφανη. Ήταν ακούραστη, πήγαινε πρώτη στο πλατό και έφευγε τελευταία, μάλιστα σε έναν από τους τηλεμαραθώνιους είχε σπάσει το χέρι της.

Το 1996 ένας από τους Μαραθώνιους που παρουσίασε διήρκησε 30 ώρες και συγκεντρώθηκαν συνολικά 650.000.000 δραχμές για την ανέγερση πρότυπου κέντρου αποκατάστασης παιδιών που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση.

Το 2000 αποφασίζει να ξεκουραστεί και μένει για ένα χρόνο εκτός τηλεόρασης για να επιστρέψει δυναμικά το 2001 από την πρωινή ζώνη του Alpha. Παρουσιάζει την πρώτη πρωινή εκπομπή του σταθμού με τίτλο “Έντεκα και κάτι” ενώ στην συνέχεια μετονομάζεται σε “Καλώς τους”.

Ήταν μία πρωινή εκπομπή τομή στην πρωινή ζώνη. Με θεματολογία πολύ μπροστά από την εποχή της, με ένα τεράστιο στούντιο, με αποστολές στο εξωτερικό, με μία από τις μεγαλύτερες δημοσιογραφικές ομάδες και φυσικά την πιο λαμπρή παρουσιάστρια… Από τον καναπέ της πέρασαν ονόματα που δεν είχε ξαναδει η πρωινή ζώνη όπως ο Αντώνης Ρέμος, η Πέγκυ Ζήνα, η Καίτη Γαρμπή… Ενώ στο πλευρό της Ρούλας υπήρχαν συνολικά πέντε συμπαρουσιαστές.

Από τα χέρια της έχουν περάσει οι πιο επιτυχημένοι αρχισυντάκτες και δημοσιογράφοι του ψυχαγωγικού προγράμματος ενώ ανέδειξε πάρα πολλούς τραγουδιστές μέσα από τις εκπομπές της. Άνθρωποι που η Ρούλα παρουσίαζε την δουλειά τους αυτόματα γίνονταν αγαπητοί από τον κόσμο και γνώριζαν επιτυχία. Η εκπομπές της έμοιζαν με εισιτήριο προς την επιτυχία.

Μετά από τρία χρόνια, την σεζόν 2004 – 2005 παίρνει μεταγραφή για τον τηλεοπτικό σταθμό Star όπου αναλαμβάνει για ένα χρόνο την παρουσίαση της πρωινής εκπομπής με τίτλο “Όλε”.

Απέχει ξανά για ένα χρόνο από την τηλεόραση και επιστρέφει στον Alpha αυτή την φορά αναλαμβάνοντας διοικητική θέση στον σταθμό, ως υπεύθυνη ψυχαγωγικών προγραμμάτων, ενώ το 2006 παρουσιάζει και την εκπομπή “Τρεις ευχές” η οποία διακόπτεται μετά από δική της απόφαση.

Το 2007 συμμετέχει στο talent show “TV Παρουσιάστε Live” ως καθοδηγήτρια των παικτών του Show, ενώ από το 2007 μέχρι και σήμερα κατέχει σημαντική διοικητική θέση στον Alpha, ως σύμβουλος προγράμματος.

Μετά από πολύ σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της απέχει 3 ολόκληρα χρόνια από την τηλεόραση αλλά και από κάθε δημόσια εμφάνιση, μέχρι της 26 Απριλίου του 2010 που η Ρούλα Κορομηλά επιστρέφει και πάλι μπροστά στις κάμερες αναλαμβάνοντας την παρουσίαση του “Greek Idol”.

Η τηλεθέαση στο τηλεοπτικό τέταρτο επανεμφάνισης της Ρούλας άγγιξε το 50% της τηλεθέασης αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά πόσο πολύ την αγαπάει και την στηρίζει ο κόσμος.

Στις 3 Οκτωβρίου του 2010 έκανε πρεμιέρα το Big Brother και η Ρούλα Κορομηλά επέστρεψε τόσο κομψή και αδυνατισμένη έχοντας μία λάμψη που θύμιζε πολύ την χρυσή εποχή του “Bravo”, κλείνοντας πολλά στόματα και κερδίζοντας ακόμα μία μάχη.

Μετά από 20 χρόνια παρουσίασης η Ρούλα Κορομηλά, αγαπήθηκε όσο καμία άλλη παρουσιάστρια από τον κόσμο, ενώ έγραψαν γι' αυτή τις πιο σκληρές κριτικές που έχουν γραφεί για πρόσωπο της Ελληνικής τηλεόρασης. Δίδαξε παρουσίαση ψυχαγωγικών εκπομπών, ενώ όλοι οι άλλοι απλά την ακολούθησαν και την αντέγραψαν… για 20 ολόκληρα χρόνια μπαίνει στα σπίτια μας ενώ εμείς κρυφοκοιτάμε από την κλειδαρότρυπα το δικό της… έχει τιμηθεί με πολλά τηλεοπτικά βραβεία και έχει σημειώσει στις εκπομπές της τα μεγαλύτερα ποσοστά τηλεθέασης, ενώ μία πτέρυγα νοσοκομείου έχει το όνομά της… ΡΟΥΛΑ ΚΟΡΟΜΗΛΑ!

Μία ζωή γεμάτη επιτυχίες, μια ζωή που αξίζει να ζήσει κανείς! Εμείς θα της ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας Καλή Επιτυχία στο Greek Idol!