Ρίζες: Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αναζητά την ελευθερία με την Κλέλια Ρένεση

Ρίζες

Ρίζες, Σάββατο στις 13.40 στο MEGA.

Αύριο, Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 13:40 στο MEGA, η σειρά ντοκιμαντέρ «Ρίζες» με τον Θανάση Ευθυμιάδη μάς προτρέπει να διεκδικήσουμε ξανά την ελευθερία μας και το δικαίωμα σε μία πιο όμορφη και δημιουργική ζωή.

Σε αυτό το επεισόδιο, ο Θανάσης Ευθυμιάδης συναντά ανθρώπους που φωτίζουν διαφορετικές πτυχές της ελευθερίας και μας εμπνέουν να κάνουμε το πρώτο βήμα ώστε να ξεφύγουμε από τους φρενήρεις ρυθμούς της σύγχρονης ζωής και να βρούμε προσωπικό χρόνο ευχαρίστησης, ανεμελιάς και ξεκούρασης. Σε μία παραλία, δίπλα στην ηρεμία της θάλασσας, ο Θανάσης και η Κλέλια Ρένεση μοιράζονται σκέψεις για το πώς αντιλαμβάνονται την ελευθερία. Η γνωστή ηθοποιός αποκαλύπτει με ποιους τρόπους καταφέρνει να ζει όσο πιο ελεύθερα μπορεί.

Η Μαρία Γανωτή, Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής στο καταφύγιο Anima, περιηγείται με τον Θανάση στο καταφύγιο, μιλάει για την άγρια ζωή και την ανάγκη προστασίας της, και απελευθερώνει μαζί με τον Θανάση ένα γεράκι.

Στην Ακαδημία Πλάτωνος, ο Θανάσης συναντάει τον πυροβάτη Γιώργο Βράιλα και συμμετέχει σε μία τελετή πυροβασίας, η οποία έχει βαθιές ρίζες στον χρόνο.

Τελευταία στάση στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, όπου ο Ahmad Nadeem, πρόσφυγας από το Πακιστάν, προπονείται καθημερινά. Διερμηνέας και αθλητής με αναπηρία, ο Ahmad αφηγείται συγκινητικά το δικό του πέρασμα προς την ελευθερία, που ξεκίνησε από την παραμονή του στις Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στη Σάμο.