Ρίτα Ασημακοπούλου για Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Θεός σχωρέστην αλλά… πω πω, Θεέ μου, τι το είπε;»

Ρίτα Ασημακοπούλου

"Εγώ στη ζωή μου έχω πληρώσει δύο πράγματα" εξήγησε η Ρίτα Ασημακοπούλου.

Την Ρίτα Ασημακοπούλου φιλοξένησαν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά, το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης, στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον» στην ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων, η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μίλησε για την σύγκριση που ορισμένη έκαναν παλαιότερα ανάμεσα στην ίδια και την αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη αλλά και τη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή που της δημιούργησε πρόβλημα.

Πιο συγκεκριμένα, η Ρίτα Ασημακοπούλου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «υπήρχε τότε μεγάλος ανταγωνισμός αλλά ήταν σιωπηλός ανταγωνισμός. Θα πω όμως τώρα κάτι. Εγώ στη ζωή μου έχω πληρώσει δύο πράγματα. Το ένα που είχε πει, Θεός σχωρέστην, η Αλίκη Βουγιουκλάκη ότι «η Βουγιουκλάκη για τον κινηματογράφο, η Ασημακοπούλου για την τηλεόραση». Πω πω, Θεέ μου! Τι το είπε; Επίσης, επί του μεγάλου Καραμανλή, σε μια δεξίωση στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια είπε μπροστά σε όλον τον κόσμο πως «εσύ είσαι η καλύτερη». Παιδιά, το πλήρωσα όσο τίποτα άλλο στη ζωή μου».

«Δηλαδή με κοιτούσαν όλοι και θεωρούσαν ότι για να το πει αυτό είτε εγώ είχα κονέ τον Καραμανλή είτε γιατί το είπε, ήταν άσχημο. Το έβλεπα πάρα πολύ και στη δουλειά μου αυτό. Όχι όμως από όλους, αλλά από μερικούς συναδέλφους. Βρέθηκε μάλιστα δημοσιογράφος που με κοιτούσε κάπως αλλά, όταν κατάλαβε τι παιδί ήμουν μετά από 30 χρόνια, μου ζήτησε συγγνώμη. «Τώρα είμαι ευτυχισμένη» της είπα».

«Και ήμουν, ναι, γιατί κατάλαβε και εκείνη το λάθος της. Είδε ότι δεν ήμουν παιδί που θα κοιτάξω να γραπωθώ από κάπου για να αποκτήσω το καλύτερο. Δεν το έκανα επίτηδες, αυτή ήμουν και αυτή θα είμαι μέχρι να πεθάνω» συμπλήρωσε, επίσης, η Ρίτα Ασημακοπούλου στην ψυχαγωγική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.