«Rising Star»: Η απάντηση του MEGA στο The Voice!

Το Μεγάλο Κανάλι βρίσκεται στην τελική ευθεία του τηλεοπτικού deal για τα δικαιώματα του άκρως επιττυχημένου "Rising Star", γι ΄αυτό και αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να φτάσει στα χέρια μας και το επίσημο δελτίο Τύπου του καναλιού για την απόκτηση του συγκεκριμένου φορμάτ.

«Rising Star»! Το αντίπαλο δέος του «The Voice»! Το έτερο άκρως επιτυχημένο, μουσικό τάλεντ σόου που έχει καταφέρει να αποκτήσει εκατομμύρια φανατικούς τηλεθεατές, σε όσες χώρες κι αν έχει φιλοξενηθεί. Το «Rising Star» ,λοιπόν, όπως σας έχω ήδη γράψει βρίσκεται στο στόχαστρο του Mega εδώ καιρό, μιας και οι Megaλικοί θέλουν του χρόνου με αυτό το πρόγραμμα να κάνουν δυνατά τηλεοπτικό παιχνίδι και να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι στο «The Voice», διεκδικώντας ένα μεγάλο κομμάτι από την πίτα της τηλεθέασης.

Σύμφωνα ,λοιπόν, με τις αποκλειστικές μου πληροφορίες, το deal των Megaλικών για να αποκτήσουν τα δικαιώματα μετάδοσης του «Rising Star» δεν βρίσκεται απλώς στην τελική ευθεία, αλλά μία ανάσα μόλις ολοκληρωθεί. Μάλιστα σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές του «TLIFE», μόλις το deal ολοκληρωθεί, τις προσεχείς ημέρες αναμένεται η είδηση να κυκλοφορήσει κι επισήμως στα δημοσιογραφικά γραφεία, μέσα από επίσημη ανακοίνωση του καναλιού.

Οσο για το ποιος θα αναλάβει του χρόνου το τιμόνι της παρουσίασης του «Rising Star»; Θέλει και ρώτημα; Εννοείται η Ζέτα Μακρυπούλια, με τον Γιώργο Θεοφάνους να ηγείται της κριτικής επιτροπής.

Και για να πάρετε μία μικρή γεύση για το τι εστί «Rising Star», σας λέμε και πάλι πέντε βασικά πράγματα για τον τρόπο με τον οποίο στήνεται!

Πρόκειται για ένα σόου ισραηλινής προέλευσης, το οποίο σημειώνει μεγάλη επιτυχία σε όσες χώρες του κόσμου κι αν έχει μεταδοθεί, αποκτώντας εκατομμύρια φανατικούς τηλεθεατές.

Εδώ βέβαια δεν θα έχουμε να κάνουμε με… περιστρεφόμενες καρέκλες, αλλά με έναν τοίχο που θα κρύβει τον διαγωνιζόμενο. Σημαντική διαφορά επίσης με το “Voice” είναι και το γεγονός ότι για να φύγει ο τοίχος, δεν χρειάζεται να πατήσουν το κουμπί μόνο οι κριτές, αλλά και το τηλεοπτικό κοινό, που καλείται να ψηφίσει στο 1,5 λεπτό που βγαίνει στη σκηνή κάθε διαγωνιζόμενος μέσω application στο κινητό.

Ο κάθε επίδοξος τραγουδιστής στέκεται μπροστά σε μια γιγαντοοθόνη LED που πιάνει τη σκηνή από άκρη σε άκρη και με πλάτη στην κάμερα. Όση ώρα τραγουδά, μια μπάρα που ανεβαίνει στο πλάι της οθόνης καταγράφει την πρόοδο των ψήφων που συγκεντρώνει από κοινό και επιτροπή. Ο τοίχος φεύγει μόνο αν ο παίκτης αγγίξει το 70%.

Νάνσυ Νικολαΐδου