Ρένος Χαραλαμπίδης – Ο γάμος που δεν επέλεξε και η χάρη που του ζήτησε η μητέρα του

ΡΕΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

"Αν πας σε γηροκομείο θα δεις ανθρώπους που κάνανε παιδιά και οικογένεια και είναι εκεί..."

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αυτός και ο άλλος» βρέθηκε καλεσμένος ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ο οποίος μίλησε για το γεγονός ότι δεν επέλεξε να παντρευτεί αλλά και για τη συμβουλή που του έχει δώσει η μητέρα του για το μέλλον του.

Σε ερώτηση του παρουσιαστή Θοδωρή Βαμβακάρη σχετικά με το αν έφτασε ποτέ κοντά στον γάμο απάντησε: «Όπως είναι φυσικό, όλοι οι γονείς ρωτούν τι θα γίνει ρε παιδάκι μου. Βέβαια τώρα όσο περνά ο καιρός εγώ μαθαίνω τους γονείς μου κι αυτοί εμένα. Κι εγώ είμαι άγνωστος με τους γονείς μου κι αυτοί είναι άγνωστοι για εμένα. Ο πατέρας μου δε με έχει δει ποτέ 50 χρονών, όπως και εγώ πρώτη φορά τον βλέπω 90. Γνωριζόμαστε με τους γονείς μας μέχρι το τέλος. Είμαι μοναχοπαίδι.»

«Η μητέρα μου, που είναι 83, μού έδωσε μια συμβουλή. Ρένο μου έχουμε καταλάβει πια τι παιδί έχουμε κάνει. Θέλω μόνο μια χάρη να μου κάνεις για να είμαι ήσυχη όταν πεθάνω. Θα βάζεις λίγα λεφτά σε ένα γηροκομείο για να ξέρουμε ότι έχεις να πας κάπου στα γεράματα και κάνε ό,τι θέλει. Αυτό μου είπε».

«Αν πας σε γηροκομείο θα δεις ανθρώπους που κάνανε παιδιά και οικογένεια και είναι εκεί. Κανείς δεν ξέρει το μέλλον του».

Για το αν μοιάζει εφιαλτικό σαν σενάριο να βρεθεί αργότερα σε γηροκομείο δήλωσε:» Ένα στοιχείο ωριμότητας στον άνθρωπο είναι να ξέρει ότι οι επιλογές πληρώνονται. Αποφάσισα να ζήσω ελεύθερος. Αυτό έχει ένα κόστος το οποίο μάλλον θα πληρωθεί όταν θα φτάσω στα γεράματα. Κάτσε να ζω μέχρι τότε».

«Εγώ το επέλεξα για εμένα και δεν το συστήνω και σε πολλούς βέβαια. Η μοναξιά είναι σκληρή παρέα, αλλά σε οδηγεί και σε μονοπάτια φιλοσοφίας. Αναγκάζεσαι να μην λες ψέματα με τον εαυτό σου, δεν αποσπάσαι από τους υπόλοιπους. Βέβαια έχει και δύο μικρά δώρα, που είναι η γαλήνη και η ελευθερία. Αλλά είναι η πιο σκληρή παρέα»