Ρένος Χαραλαμπίδης: «Γι’ αυτό το λόγο έκανα το “Κάτι τρέχει με τους δίπλα” και το “Βότκα πορτοκάλι”»

Ρένος Χαραλαμπίδης

«Όταν έκανα την πρώτη μου ταινία, το σινεμά ήταν μια υπόθεση πλουσίων», λέει ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και τον Θανάση Πάτρα έδωσε ο Ρένος Χαραλαμπίδης. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τη γειτονιά που μεγάλωσε και μοιράστηκε προσωπικές του στιγμές.

«Είμαι γέννημα θρέμμα Ζωγραφιώτης. Βαφτίστηκα στην εκκλησία του Αγίου Θεράποντα. Στο γήπεδο μπάσκετ του ΑΟΖ ξεκίνησε να παίζει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και τον θυμάμαι που ερχόταν και στην εκκλησία. Θα μπορούσα λόγω ύψους να παίζω μπάσκετ, αλλά δεν είχα την… καρδιά γι’ αυτό. Το σινεμά της γειτονιάς έχει χαραχτεί μέσα μου, έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις», είπε αρχικά ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Ρένος Χαραλαμπίδης είπε: «Ο Στέφανος Κασσελάκης επενδύει στην εικόνα του και όπως φαίνεται, του βγαίνει, έχει χολιγουντιανή συμπεριφορά. Δεν ξέρω αν θα καταφέρει ποτέ να γίνει πρωθυπουργός, αλλά η οδοντοστοιχία του θα αντανακλά τα φώτα των πλατό».

Για την καριέρα του, ο Ρένος Χαραλαμπίδης απάντησε: «Η βίλα Κοτοπούλη είναι ένα κτίριο με ιδιαίτερη σημασία για εμένα, εκεί άρχισε μέσα μου να πάλλεται η ιδέα του ηθοποιού. Όταν έκανα την πρώτη μου ταινία, το σινεμά ήταν μια υπόθεση πλουσίων. Έκανα το “Κάτι τρέχει με τους δίπλα” και το “Βότκα πορτοκάλι” γιατί δεν πήγαιναν καλά οι ταινίες μου. Έκανα τηλεόραση γιατί έπρεπε να βρω τα λεφτά να γίνει ο κινηματογράφος μου, έπρεπε να βιοποριστώ».

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης ανέφερε επίσης: «Ζηλεύω τον Γιώργο Λάνθιμο, είναι παράδειγμα προς μίμηση για φεστιβαλικό κινηματογράφο. Αν έφτιαχνα μια κριτική επιτροπή θα έβαζα ανθρώπους της αγοράς και όχι χομπίστες. Μόνο αν έχεις στο βιογραφικό σου μεγάλες εμπορικές επιτυχίες, έχεις το δικαίωμα να κάθεσαι σε ένα πάνελ».