Ρένος Χαραλαμπίδης: «Έχω ξεφτιλιστεί από σκηνοθέτη, παίξαμε μπουνιές»

Ρένος Χαραλαμπίδης

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης αποκαλύπτει το άγριο σκηνικό που αντιμετώπισε πριν από πολλά χρόνια

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» βρέθηκε νωρίτερα σήμερα ο Ρένος Χαραλαμπίδης. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε στον Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Τζένη Μελιτά και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις κακοποιητικές συμπεριφορές που καταγγέλλονται στον χώρο του θεάτρου, αλλά και τον ρατσισμό που μπορεί να βιώσει ένας λευκός άντρας ως δυνάμει βιαστής.

Σε ερώτηση της Τζένης Μελιτά για το εάν αισθάνεται πως έχει κάποιο προνόμιο επειδή τυχαίνει να είναι ένας λευκός και επιτυχημένος στη δουλειά του άντρας, ο ηθοποιός απάντησε: «Όχι, είμαι ύποπτος. Δεν είναι προνόμιο και μου ‘χει κάνει εντύπωση. Επειδή όντως έγιναν εγκλήματα στον χώρο μας που δικάζονται αυτή τη στιγμή, πολλές φορές αντιμετωπίζεσαι ως ένας δυνάμει βιαστής», ενώ πρόσθεσε: «Αυτό δε σημαίνει ότι όποιος είναι σκηνοθέτης και έχει μία δύναμη στον χώρο είναι δυνάμει και κάποιος που θα παρενοχλήσει».

Παράλληλα, ο Ρένος Χαραλαμπίδης αποκάλυψε ένα άγριο συμβάν που είχε ο ίδιος με γνωστό σκηνοθέτη, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να πιαστούν στα χέρια. «Κι εγώ θύμα ήμουν από σκηνοθέτες. Έχω ξεφτιλιστεί από σκηνοθέτη. Δε θα πω το όνομά του δημόσια, γιατί αρπαχτήκαμε στις δουλειές. Εγώ το έκανα να αρπαχτούμε στις μπουνιές, άλλοι άνθρωποι το υπέμειναν. Άντρας προς άντρα. Δεν είναι λοιπόν η κακοποιητική συμπεριφορά μόνο από άντρα προς γυναίκα. Απλώς εκεί είναι πιο πολυδιάστατο».

Ο ηθοποιός έκλεισε την κουβέντα με μία παρατήρηση: «Δεν μου έχουν πει κάτι αλλά είναι μία ατμόσφαιρα που πλανάται μίας εν δυνάμει απειλής. Έχω λοιπόν να πω σε όλους τους φίλους και τις φίλες που είναι στον χώρο μας ότι δεν πρέπει να βλέπουν σε όλους τους εργοδότες του επαγγέλματός μας κάποιον δυνάμει παρενοχλητή. Μιλάω για τον εαυτό μου, δεν εκπροσωπώ κάποια συνομοταξία».