Ρένια Λουιζίδου: Ξεκαθαρίζει για την παρεξήγηση στο σήριαλ – «Για μένα ήταν εντελώς αστείο, δεν χρειάζεται να συμφωνούμε συνέχεια»

Λουιζίδου

"Το θέμα έγινε μόνο στα πρώτα δύο επεισόδια και δεν έγινε καθόλου από τον κόσμο. Δεν βρέθηκε ένας να μου πει κάτι σχετικό", παραδέχεται η ηθοποιός.

Τη Ρένια Λουιζίδου φιλοξένησαν το πρωινό της Δευτέρας (29/1) ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά στην ΕΡΤ. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τη συμμετοχή της στη σειρά «Φόνοι στο Καμπαναριό» και τον απόηχο των αντιδράσεων που προκλήθηκαν από μερίδα της Εκκλησίας, σχετικά με το περιεχόμενο και το στήσιμο του σήριαλ.

«Το θέμα έγινε μόνο στα πρώτα δύο επεισόδια και δεν έγινε καθόλου από τον κόσμο. Υπήρξε μία ευαισθησία ως προς το ότι προσβάλλεται το θρησκευτικό αίσθημα. Κατά τη γνώμη μου, ήταν εντελώς και μόνο αστείο. Δεν είχε καμία πρόθεση η σειρά να θίξει ό,τι έχει να κάνει με τη θρησκεία», ανέφερε αρχικά η Ρένια Λουιζίδου.

«Αντιθέτως, η αθωότητα και η αφέλεια των γυναικών που είναι μοναχές και δεν έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα και τον υπόκοσμο, το να μπλέκονται σε τέτοιες καταστάσεις πολλαπλασίαζε το αστείο. Ίσα-ίσα εμείς ποντάραμε σε αυτό το αστείο, εκεί στηριζόμασταν», εξηγεί η ηθοποιός αμέσως μετά.

«Το κοινό δεν βρέθηκε ένας να μου πει κάτι σχετικό, ότι «ναι μεν αλλά». Αυτή ήταν μία αντίδραση σαν να… έπρεπε να γίνει, σαν να έπρεπε να βγει κάποιος και να πει το αντίθετο, για να αρχίσει ένα debate και να μη συμφωνούμε πουθενά», σχολιάζει στη συνέχεια επί του θέματος η Ρένια Λουιζίδου.

«Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι στην κοινωνία που έχουν μία αντίθετη γνώμη για το εάν θα πρέπει να γίνεται ένα κωμικό σήριαλ με καλόγριες. Αυτοί προφανώς δεν είδαν το σήριαλ, ήταν ένα πολύ μικρό ποσοστό απ’ ό,τι φάνηκε από την ανταπόκριση της σειράς. Καλώς έχει καθένας τη γνώμη του, δεν χρειάζεται να συμφωνούμε συνέχεια», κατέληξε η Ρένια Λουιζίδου, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και δεύτερος κύκλος της επιτυχημένης κωμωδίας.