Ραλλία: «Τα talent shows είναι προγράμματα εσωτερικής κατανάλωσης»

«Προ δεκαετίας δεν υπήρχαν άλλοι εναλλακτικοί τρόποι».

Συνέντευξη στην εκπομπή «Όλα καλά» έδωσε η Ραλλία Χρηστίδου που μίλησε μεταξύ άλλων για τα talent shows, τα οποία όπως τόνισε φτιάχνονται από την τηλεόραση για την τηλεόραση.

«Τώρα πια δεν βρίσκω δικαιολογία. Εννοώ ότι προ δεκαετίας δεν ήξερες. Δεν υπήρχαν άλλοι εναλλακτικοί τρόποι για να μπεις στη δουλειά και να διαφημίσεις τη δουλειά σου ή τέλος πάντων την αγάπη σου, το χόμπι σου για τη μουσική και οτιδήποτε άλλο. Δεν υπήρχε το ίντερνετ, πολύ σημαντικό. Εν έτη 2015 που υπάρχει αυτή η δυσκολία, η οικονομική δυστοκία και όχι μόνο στη χώρα μας γιατί δεν είναι μόνο ότι λείπουν τα λεφτά, λείπουν πάρα πολλά πράγματα από την κοινωνία μας. Το ότι λείπουν τα λεφτά ήταν η αφορμή για να ξεδιπλωθεί όλο αυτό που έκρυβε η κοινωνία μέσα της. Το 2015 μπορεί κάποιος να σκέφτεται ότι βγαίνοντας στην τηλεόραση, όχι μόνο για τα talent show, αλλά γενικά, ότι θα αποκομίσει κάτι σημαντικό.

Αυτά τα προγράμματα που φτιάχνει η τηλεόραση, γίνονται και φτιάχνονται από την τηλεόραση για την τηλεόραση. Είναι προγράμματα καθαρά εσωτερικής κατανάλωσης. Αν ένας άνθρωπος θέλει να πάει απλά να κάνει το χαβαλέ του, καλώς να πάει και μαζί του είμαστε όλοι. Και όπως κάνει αυτός χαβαλέ, κάνουν και οι υπόλοιποι που θα τον σχολιάσουν μετά και έχει θέματα η μία εκπομπή για την άλλη. Αν όμως ένας άνθρωπος αγαπάει πραγματικά αυτό που θέλει να κάνει και θέλει να ασχοληθεί με τη μουσική, όχι για να γίνει εφήμερα γνωστός, γιατί θέλει να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα, γιατί θέλει να βγάλει λεφτά. Τα έχουμε λίγο μπλεγμένα τα πράγματα στη χώρα μας, όποιος έχει αναγνωρισιμότητα είτε σε μικρή είτε σε μεγάλη εμβέλεια, νομίζει ο κόσμος ότι η αναγνωρισιμότητα σου λύνει το βιοποριστικό σου πρόβλημα, ότι είσαι γνωστός και βγάλεις λεφτά από αυτό. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο».