Πύρρος Δήμας: «Το να είσαι σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν υπάρχει, δεν μπορείς να το εκφράσεις με λόγια»

Πύρρος Δήμας

«Όταν μου είχαν ανακοινώσει εμένα ότι θα είμαι σημαιοφόρος ένιωσα μεγάλη συγκίνηση», είπε ο Πύρρος Δήμας.

Με αφορμή τον ορισμό του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη να ηγηθούν ως σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, Πύρρος Δήμας μίλησε σήμερα στους Δεκατιανούς για τη δική του εμπειρία ως σημαιοφόρος σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Ατλάντα και φυσικά στην Αθήνα.

«Είναι μεγάλη η τιμή του σημαιοφόρου. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που μπαίνει μέσα στο γήπεδο. Είναι μεγάλη τιμή… Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένα υπουργείο πολιτισμού από μόνος του γιατί μας διαφημίζει ανά τον κόσμο, όπως και όλα τα παιδιά, απλά ο Γιάννης είναι ένα άτομο ξεχωριστό…», είπε αρχικά ο Πύρρος Δήμας.

Ο Πύρρος Δήμας είπε στη συνέχεια: «Η εμπειρία αυτή ήταν ανεπανάληπτη. Το να βλέπεις ένα στάδιο να ωρύεται, να βλέπεις τα φλας να αστράφτουν. Τη δεύτερη φορά στην Αθήνα ήμουν πιο έτοιμος. Είναι μεγάλη τιμή του κάθε αθλητή που μπαίνει και σηκώνει τη σημαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες… Αυτό που έχει πετύχει η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στον αθλητισμό είναι πολύ μεγάλο, λίγοι γνωρίζουν τι έχει πετύχει».

Κλείνοντας, ο Πύρρος Δήμας ανέφερε: «Όταν μου είχαν ανακοινώσει εμένα ότι θα είμαι σημαιοφόρος ένιωσα μεγάλη συγκίνηση… Ακόμα και σήμερα που το σκέφτομαι… Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα, δε μπορείς να το εκφράσεις με λόγια».