Πρώτος «Top Chef» ο Αθηναγόρας που μοιράζει 25.000 € – Δείτε βίντεο από τον τελικό

Δείτε πλάνα από το show που θα προβληθεί απόψε και μάθετε τα πάντα για τις δοκιμασίες των παικτών.

Ο Αθηναγόρας Κωστάκος, ο Γιώργος Μαυρογιαννόπουλος και ο Μιχάλης Νουρλόγλου είναι οι τρεις φιναλίστ του TOP CHEF και έρχονται αντιμέτωποι για τελευταία φορά, στον αποψινό τελικό του ριάλιτι μαγειρικής.

Το zappIT πριν απο όλους σας δίνει την απάντηση στο γρίφο για το ποιός είναι ο νικητής. Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι πρώτος Έλληνας  «Top Chef» είναι ο Αθηναγόρας Κωστάκος. Διαβάστε ποιά θα είναι η διαδικασία μέχρι η Νάντια Μπουλέ να ανακοινώσει το όνομα του, ελπίζοντας πως και αυτή στο τέλος δεν θα πει κάποια φράση του στυλ: » Θα καταρεύσω», όπως η ομότεχνη της, Ευγενία.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι δύο που επικράτησαν ήταν ο Μιχάλης Νουρλόγλου με τον νικητή να δηλώνει στο φινάλε πως το έπαθλος των 50.000 ευρώ σκοπεύει να το μοιραστεί με τον συμπαίκτη του, ως δώρο για τον επικείμεο γάμο του. Βρίσκεται ομοιότητες με το Master Chef;

Στην πρώτη δοκιμασία, που θα αφήσει έναν από τους τρεις εκτός συναγωνισμού, οι σεφ διαγωνίζονται στη μοριακή κουζίνα. Ο Αθηναγόρας, ο Μιχάλης και ο Γιώργος έχουν δύο ώρες στη διάθεσή τους, για να ετοιμάσουν δύο πιάτα χρησιμοποιώντας τεχνικές που μόλις διδάχτηκαν, οι οποίες εκτός από δύσκολες, είναι και επικίνδυνες!

Δύο από αυτούς θα πάρουν το εισιτήριο για τη δεύτερη και τελευταία δοκιμασία, που θα αναδείξει τον Έλληνα TOP CHEF: Τη δοκιμασία… RESTAURANT WARS!
Το πλατό χωρίζεται στα δύο και η αγωνία κορυφώνεται, καθώς ο κάθε σεφ καλείται να δημιουργήσει το δικό του εστιατόριο στο πλατό του TOP CHEF!

Στην τελική δοκιμασία του TOP CHEF θα ξαναδούμε όλους τους υποψηφίους που έχουν αποχωρήσει από το σόου, οι οποίοι συμμετέχουν είτε ως καλεσμένοι στα εστιατόρια, είτε ως βοηθοί των δύο σεφ στην κουζίνα!

Στο τέλος, οι κριτές Ηλίας Μαμαλάκης, Χριστόφορος Πέσκιας, Απόστολος Τραστέλης και Ερβέ Προνζάτο, θα δοκιμάσουν τα μενού και θα ανακοινώσουν τον μεγάλο νικητή του TOP CHEF, που θα κερδίσει το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ.
Όμως, και ο «χαμένος» δεν θα φύγει με άδεια χέρια, αφού τον περιμένει μια υποτροφία για μεταπτυχιακό από τη σχολή Le Monde.

Δείτε βίντεο με πλάνα από τον αποψινό τελικό: