Προκήρυξη Πανελλήνιου Διαγωνισμού για την ανάδειξη εκπροσώπου στον 19ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Eurovision Young Musicians 2018

Eurovision Young Musicians

Ο 19ος Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Eurovision Young Musicians 2018 (EYM 2018), μια συμπαραγωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Φορέων (EBU), του BBC και του Διεθνούς Φεστιβάλ του Εδιμβούργου (EIF), θα πραγματοποιηθεί στο Εδιμβούργο της Σκoτίας από τις 16 έως τις 24 Αυγούστου 2018.

Δεκαοχτώ (18) ραδιοτηλεοπτικοί φορείς διαγωνίζονται με τους εκπροσώπους τους, ταλαντούχους νέους σολίστ κλασικής μουσικής, σ’ ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα διεθνούς ακτινοβολίας. Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ Α.Ε.), ως ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας και ενεργό μέλος της EBU, πρόκειται να συμμετάσχει στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό EYM 2018 και ως εκ τούτου προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την ανάδειξη του εκπροσώπου της Ελλάδας.

[dfp_ads id=236982]

Δικαίωμα συμμετοχής στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό έχουν νέοι σολίστ ηλικίας 12 έως 21 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποστείλουν στην ΕΡΤ Α.Ε. τα απαραίτητα δικαιολογητικά μαζί με βίντεο (απλή λήψη) με την εκτέλεση του έργου της επιλογής τους, βάσει των προδιαγραφών της σχετικής προκήρυξης, αλλά και των όρων που έχουν τεθεί από τους διοργανωτές για τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό EYM 2018. Όλα τα απαραίτητα έγγραφα (Προκήρυξη Πανελληνίου Διαγωνισμού, Όροι και Προϋποθέσεις Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Eurovision Young Musicians 2018, Έντυπα Αίτησης Συμμετοχής και Υπεύθυνης Δήλωσης) είναι διαθέσιμα στον δικτυακό τόπο της ΕΡΤ www.ert.gr. Πατήστε ΕΔΩ για την ακριβή διεύθυνση.

Οι υποψήφιοι μπορούν να στείλουν το ως άνω περιγραφόμενο υλικό, ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση eurovision@ert.gr έω ς τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και ώρα 23:45. Κριτική επιτροπή από καταξιωμένους μουσικούς που θα συσταθεί από την ΕΡΤ Α.Ε. θα αξιολογήσει τις υποψηφιότητες μέσα από τα βίντεο που θα έχουν κατατεθεί και θα καλέσει σε ακρόαση τους υποψηφίους που θα προκρίνει. Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ Α.Ε. (Μεσογείων 432), στην Αγία Παρασκευή Αττικής, στις 18 και 19 Ιουνίου 2018. Μετά το πέρας των ακροάσεων θα διεξαχθεί ψηφοφορία κεκλεισμένων των θυρών. Μετά την επαλήθευση και την καταγραφή των αποτελεσμάτων θα ανακοινωθεί το όνομα του επιτυχόντα.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 210 609 2530 και 210 607 5405 (Δευτέρα – Παρασκευή, 09:00 – 15:00) ή να επικοινωνούν ηλεκτρονικά στο e-mail  eurovision@ert.gr.