Πρεμιέρα για το «MASTERCLASS» με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Μαθήματα μαγειρικής για όλους από σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Η εκπομπή θα προβάλλεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 16.45 και την Κυριακή στις 15.00.
Το «MASTERCLASS» είναι η επόμενη φάση στις εκπομπές μαγειρικής: Μαθήματα μαγειρικής για όλους! Είναι μία εκπομπή γεμάτη συναρπαστικές συνταγές, γνώσεις που θα μας συντροφεύουν μία ζωή, μοναδικές γεύσεις και τραπέζια με φίλους και αγαπημένους!
 
Ο Βαγγέλης Δρίσκας, σε κάθε επεισόδιο, μας υποδέχεται στο εργαστήριό του και μοιράζεται μαζί μας όλες τις μαγειρικές του εμπειρίες. Η εκπομπή περιλαμβάνει βασικές συνταγές για αρχάριους, για να μάθουν τα πολύ βασικά βήματα στην κουζίνα αλλά και ενότητα για τους προχωρημένους, με συνταγές που απαιτούν περισσότερο χρόνο και γνώση, που είναι δοσμένες με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι κατανοητές από όλους. Η διαδικασία του μαγειρέματος γίνεται βήμα-βήμα ώστε να γίνουν κατανοητές  οι τεχνικές. Ο Βαγγέλης μας εξηγεί τους μαγειρικούς όρους, μας επισημαίνει τα λάθη που ενδεχομένως κάνουν κάποιοι στην κουζίνα, μας δείχνει τον σωστό τρόπο για να μαγειρέψουμε κάθε υλικό ή κάθε πιάτο, μας μυεί στον κόσμο της τεχνολογίας τροφίμων με συναρπαστικές γνώσεις.
Στο Κυριακάτικο επεισόδιο, ο Βαγγέλης Δρίσκας μας στρώνει το Κυριακάτικο τραπέζι με τον μοναδικό του τρόπο όπως μας έχει συνηθίσει, με ευφάνταστους γευστικούς συνδυασμούς από την Ελλάδα και τις κουζίνες του κόσμου.

Στο 1ο Masterclass τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου : ο Βαγγέλης μας μαθαίνει όλα τα μυστικά για να φτιάξουμε την αυθεντική ιταλική ζύμη για πίτσα και μας δίνει πολλές ιδέες για ξεχωριστούς συνδυασμούς στα toppings. Μας ετοιμάζει την πιο αρωματική μπασμπούσα, το περίφημο γλυκό από τις κουζίνες της ανατολής και μας κάνει μάθημα γιαπωνέζικης κουζίνας με το κοτόπουλο γιακιτόρι.

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου ο Βαγγέλης μας μαθαίνει πώς μπορούμε να ετοιμάσουμε σε 15 λεπτά, ένα θρεπτικό και υγιεινό γεύμα με ψάρι και πατατοσαλάτα, με τρία μόνο υλικά. Μας κάνει μάθημα ζαχαροπλαστικής και μας φτιάχνει την πιο εντυπωσιακή τούρτα με μους κάστανο. Μετατρέπει τα λουκάνικα σε αφράτες κροκέτες, μία αληθινή λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους. Όλα αυτά μαζί με τα «διαφορετικά» γιουβαρλάκια της ιταλικής κουζίνας σε ένα επεισόδιο με γεύσεις, αρώματα και πάνω απ’ όλα γνώσεις για να μαγειρεύουμε σωστά τα πιο νόστιμα πιάτα.

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου ο Βαγγέλης μας δείχνει πως φτιάχνεται το αυθεντικό γαλλικό κροκ μεσιέ, και μαγειρεύει με τον μικρό Παναγιώτη το φαγητό που λατρεύουν όλα τα παιδιά: Μακαρόνια με κιμά με 3 μόνον υλικά. Μας κάνει ακόμη μάθημα για ζύμες, και μας δείχνει βήμα-βήμα πώς να ετοιμάσουμε την πιο αφράτη σπιτική ζύμη κουρού και πώς να κάνουμε πεντανόστιμα τυροπιτάκια για μικρούς και μεγάλους. Το σημερινό γλυκό είναι και αυτό μία ξεχωριστή λιχουδιά: Ανάποδα μικρά κέικ, αφράτα και λαχταριστά, με καραμελωμένες μπανάνες.

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου ο Βαγγέλης μας κάνει μάθημα ινδικής κουζίνας και μας δείχνει βήμα – βήμα όλα τα στάδια για να ετοιμάσουμε κοτόπουλο τίκα μασάλα και μαζί μας μαθαίνει τα μυστικά για να μαγειρεύουμε τέλεια το ρύζι μπασμάτι. Ακολουθεί μάθημα παραδοσιακής κουζίνας με τους πιο αφράτους ντοματοκεφτέδες φτιαγμένους όμως διαφορετικά με γαρίδες και ανάλαφρη σκορδαλιά. Το επεισόδιο κλείνει με το τέλειο κυριακάτικο γεύμα, με τρία μόνο υλικά: μπριζόλες, λαχανικά και πικάντικη σάλτσα μαζί με μία λαχανοσαλάτα έκπληξη!

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου κάνουμε μάθημα ελληνικής κουζίνας. Ο Βαγγέλης μοιράζεται μαζί μας όλα τα μυστικά και τις σωστές τεχνικές για το τέλειο κοκκινιστό μοσχαράκι και το σωστά χυλωμένο γιουβέτσι στον φούρνο. Μας δείχνει πώς να ετοιμάσουμε βήμα-βήμα την αυθεντική γαλλική κρεμμυδόσουπα. Στο μάθημα ζαχαροπλαστικής, μαθαίνουμε πώς να ετοιμάσουμε το πιο αφράτο κέικ, μία ανάλαφρη κρέμα με κακάο και το τέλειο γλάσο κουβερτούρας για να συνθέσουμε το απόλυτο σοκολατένιο κέικ.

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου ο Βαγγέλης στρώνει το κυριακάτικο τραπέζι και μας μαθαίνει ποιο κρέας διαλέγουμε για την μοσχαρίσια ταλιάτα, πώς το ψήνουμε σωστά και ποια είναι τα πιο ταιριαστά συνοδευτικά. Μας δείχνει πώς να ετοιμάσουμε θρεπτικά και πεντανόστιμα ζυμαρικά με φρέσκο σολομό και σπανάκι σε 20 λεπτά. Μας ταξιδεύει γευστικά στη Νότια Γαλλία με την πρωτότυπη σούπα με φασόλια, χοιρινό κότσι και αφρώδες κρασί και μας κάνει μάθημα ζαχαροπλαστικής με όλα τα βήματα, τα τιπς και τα μυστικά για να φτιάξουμε το τέλειο αυθεντικό τσηζ κέικ Νέας Υόρκης.

Κάθε μέρα μαθήματα μαγειρικής, συναρπαστικές γεύσεις και συνταγές από τον Βαγγέλη Δρίσκα στη μοναδική εκπομπή μαγειρικής που μας μαθαίνει και μας ψυχαγωγεί.