Που ταξιδεύει σήμερα ο Δημήτρης Σκαρμούτσος;

Διαβάστε τι θα δούμε σήμερα στο "Χωρίς Συνταγή" στο MEGA στις 18:50.

Ο Δημήτρης επισκέπτεται την Αργολίδα, στην καλύτερη εποχή της, όταν όλα είναι ανθισμένα. Πρώτη στάση δε θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο από ένα χωράφι με πορτοκάλια την ώρα της συγκομιδής. Ο Δημήτρης συναντά έναν παραγωγό και μαθαίνει όλες τις λεπτομέρειες της καλλιέργειάς τους. Στη συνέχεια επισκέπτεται ένα χυμοποιείο, όπου τέσσερα αδέρφια συνεχίζουν την οικογενειακή επιχείρηση και έχουν καταφέρει να εξάγουν ελληνικούς χυμούς σε όλον τον κόσμο.

Στο χωριό Κάντια, ο Δημήτρης συναντά έναν νέο παραγωγό αγκινάρας, τον Δημήτρη Σταθόπουλο. Ο Δημήτρης αποκαλύπτει στο «σεφ χωρίς συνταγή», γιατί πρέπει να τρώει αγκινάρες!

Με ένα μπουκέτο αγκινάρες αναχωρεί για μια παραδοσιακή ταβέρνα, όπου μαγειρεύει μαζί με τον ιδιοκτήτη, τον κυρ Βασίλη, την παραδοσιακή μπογάνα, αρνάκι με πατάτες και φρέσκο βούτυρο και ένα πιάτο με αγκινάρες και όλα τα φρέσκα λαχανικά της εποχής.

Ο Δημήτρης επισκέπτεται έναν ακόμα νέο άνθρωπο που ξαναέδωσε ζωή στην οικογενειακή επιχείρηση και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να εξάγει ελιές καλαμών στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου. Τελευταία στάση το Ναύπλιο και το παγωτατζήδικο του Μαρτσέλο και της Κλαούντια. Δυο αδέρφια από την Ιταλία έκαναν στο Ναύπλιο το παγωτό μόδα. Ο Δημήτρης υπό την καθοδήγηση του Μαρτσέλο δοκιμάζει όσες περισσότερες γεύσεις παγωτού αντέχει και στη συνέχεια κατευθύνονται στο σπίτι της Κλαούντια, ένα σπίτι εκπληκτικής ομορφιάς, που βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος. Εκεί, σε χαλαρό κλίμα φτιάχνουν ένα καταπληκτικό σορμπέτο λεμόνι.